Tinderbox åbner i dag: Millionaftale undersøges stadig

Det er endnu ikke afgjort, om Odense Kommunes massive økonomiske støtte er lovlig

Odensianske Mø er på Tinderbox-plakaten sammen med blandt andre Robbie Williams. Her er hun fotograferet på den nyligt overståede NorthSide-festival, der har samme bagmænd som den fynske opkomling. (Foto: Polfoto)
Odensianske Mø er på Tinderbox-plakaten sammen med blandt andre Robbie Williams. Her er hun fotograferet på den nyligt overståede NorthSide-festival, der har samme bagmænd som den fynske opkomling. (Foto: Polfoto)

I dag slår Tinderbox dørene op for første gang – og når festivalen rykker ind i den fynske Tusindårsskoven, sker det med millionstøtte fra Odense Kommune.

Det vakte stor opsigt, da Odense Kommune og Tinderbox i slutningen af sidste år på et fælles pressemøde bekendtgjorde deres ambitiøse planer om en ny, fynsk musikfestival.

Ikke mindst trak det overskrifter, at Odense Kommune valgte at støtte den kommercielle festival med i alt 23.450.000 kroner. Selv om aftalen er 10-årig, udbetales det samlede beløb i løbet af de første fem år, oplyste Odense Kommune i en erklæring omkring de nærmere detaljer i aftalen.

- Vi er ambitiøse og offensive, men det kommer selvfølgelig til at foregå inden for lovens rammer, forsikrede udviklingschef Ronnie Hansen fra Odense&Co i september 2014.

Mø har stor succes for tiden med nummeret 'Lean on', som hun har lavet sammen med Major Lazor og DJ Snake. Her optræder hun til Danish Music Awards 2014. (Foto: Mogens Flindt) DK MusikNYT Mø kryptisk om Major Lazor-besøg

Odense Kommune bad herefter på eget initiativ Statsforvaltningen om at vurdere aftalen og komme med en udtalelse for at eliminere al tvivl om aftalens lovlighed. Desuden var der flere borgere, der – trods udviklingschefens forsikring – rettede henvendelse til Konkurrencestyrelsen for at få afprøvet, om millionaftalen nu også var lovlig.

Sagen behandles i øjeblikket af Statsforvaltningen, der er i færd med at indhente yderligere oplysninger og derfor – som det i første omgang var planen - ikke når at blive færdig med deres vurdering, før den første festival løber af stablen. I en meddelelse til Ekstra Bladet skriver de:

'Statsforvaltningen har den 4. juni 2015 anmodet Advokatpartnerselskabet Horten om supplerende oplysninger til brug for Statsforvaltningens vurdering af lovligheden af Odense Kommunes samlede engagement med Tinderbox Entertainment. Statsforvaltningens videre behandling af sagen afventer svar på denne henvendelse.'

Brian Nielsen - i midten - vil have rettens ord for, at Roskilde Festival, Smukfest i Skanderborg, Jelling Musikfestival og Nibe Festival handlede som et kartel. (Foto: Ida Munch) DK MusikNYT Tinderbox-ejer truer med retssag

Allerede første år støttes Tinderbox af Odense Kommune med syv millioner kroner, men hos Tinderbox er man ikke bekymrede over, at sagen stadig behandles.

- Mig bekendt er alt OK, men det må du tale med Odense Kommune om, lyder beskeden fra festivalens talsperson Ole Dreyer.

Hos Odense Kommune er udviklingschef Ronnie Hansen ikke nervøs, men lettere irriteret over, at sagsbehandlingen er trukket i langdrag.

- Jeg synes, det er synd for folkene bag festivalen, at vi ikke har kunnet give dem denne her fuldstændige blåstempling, inden det gik i gang. Det er ikke noget, kommunen går og ryster i bukserne over, men vi synes, det er ærgerligt og urimeligt, at folkene bag festivalen skal stå på mål for usikkerheden, siger Ronnie Hansen.

Med hensyn til udsigten til en eventuel genforhandling af aftalen forholder Ronnie Hansen sig også ganske roligt.

- Der kan jo sagtens være enkelte ting, som Statsforvaltningen beder os om at præcisere, men vi anser det overhovedet ikke som en mulighed – ikke engang teoretisk – at der skulle være grundlæggende problemer med aftalen. Vi har det nøjagtig, som vi havde det, da vi gik ind i samarbejdet. Vi var aldrig gået ind i det, hvis vi tvivlede bare det mindste på, at det var lovligt.

Robbie Williams er blandt hovednavnene på Tinderbox, som  finder sted i Odense fra 26-28. juni. (Foto: Linda Johansen) DK MusikNYT Venne-rabat har hjulpet Tinderbox

14 kommentarer
Vis kommentarer