Tinderbox: Anmeldernes dom

Kritikerne er langt fra enige, men her er hovednavnenes stjerne-domme

Folk festede igennem på Tinderbox, der sluttede i går. (Foto: Anthon Unger)
Folk festede igennem på Tinderbox, der sluttede i går. (Foto: Anthon Unger)

Tre dage med musik i Tusindårsskoven på Fyn er slut.

Hele vejen igennem har anmelderne været flittige med pen og papir, selvom de ikke hele vejen igennem har været enige om, hvor mange stjerner, der skulle kastes efter de enkelte kunstnere.

Ekstra Bladet bringer her et udsnit af anmeldelserne af Tinderbox' hovednavne.

Mø var på hjemmebane i Tusindårsskoven. (Foto: Anthon Unger)
Mø var på hjemmebane i Tusindårsskoven. (Foto: Anthon Unger)

Det fynske energibundt spillede koncert kun få kilometer fra sit barndomshjem, og anmlederne var overraskende enige om, at hun leverede en koncert til fire stjerner.

'En klar hjemmebanesejr. Men trods alt ikke uden skønhedspletter', skrev Gaffa, mens det fra Ekstra Bladets anmelder, Thomas Treo, lød:

'Mange var vist bare kommet for at se giraffen i leopardbukserne, og også på grund af det trøstesløse vejr blev den timelange optræden en behersket succes med et ret uengageret publikum.'

26-årige Karen Marie Ørsted stammer fra beskedne Ubberud lidt vest for Odense. (Foto: Anthon Unger) Koncert-anm. Hjemmesejr til landsbytossen

Major Lazer

Major Lazer spillede fredag aften på Blå Scene. (Foto: Anthon Unger)
Major Lazer spillede fredag aften på Blå Scene. (Foto: Anthon Unger)

De amerikanske festaber fra Major Lazer fik hele Tusindårsskoven til at vibrere af fællesdans, og mens nogle anmeldere mente, at koncerten nærmest var perfekt og smed fem stjerner efter, mente andre at det kun var to værd.

I den første gruppe hørte blandt andre Gaffa og lokalavisen Fyens Stiftstidende til.

'Det kan siges meget kort. Major Lazer er intet mindre end en perfekt booking på årets Tinderbox,' skrev Fyens Stiftstidendes anmelder.

Helt lige så imponeret var Politiken ikke, der nøjedes med fire hjerter, og i Ekstra Bladet fik energibundterne kun to stjerner.

'Det er vel på sin vis en bedrift at få en stor forsamling nogenlunde voksne mennesker til at te sig som en zoologisk have på Red Bull, men bortset fra det så har Major Lazer ikke mange talenter,' skrev Thomas Treo.

Major Lazer havde som sædvanlig både dansere og gimmicks med til Danmark. (Foto: Anthon Unger) Koncert-anm. Fladpandet vanvid på Tinderbox

Faithless

Maxi Jazz i front for Faithless på Tinderbox. (Foto: Anthon Unger)
Maxi Jazz i front for Faithless på Tinderbox. (Foto: Anthon Unger)

De britiske electro-ikoner lukkede Rød Scene lørdag aften og det gjorde de så vellykket, at Gaffa gav koncerten fem stjerner.

'Det skulle dog vise sig, at 90'er-nostalgien ikke bare var søvnløshed og guddommelige dj's, men i virkeligheden et helt orkester, der på formidabel vis mixede det elektroniske med funken,' skrev musikmagasinet.

Også Fyens Stiftstidende var begejstrede, selvom lokalavisne gav en stjerne mindre end Gaffa og endte på fire.

Helt anderledes havde Poplick hørt koncerten.

'Koncerten blev simpelthen suttet op fra slap på allermest fesne vis, og det kunne også mærkes på publikum, at de havde svært ved at hive sig selv op i nakkehårene igen,' skrev online-magasinets anmelder.

Calvin Harris

Calvin Harris skjulte sig bag en kæmpe DJ-pult og masser af røg. (Foto: Anthon Unger)
Calvin Harris skjulte sig bag en kæmpe DJ-pult og masser af røg. (Foto: Anthon Unger)

Den skotske DJ, der er verdens bedst betalte, fik publikum til at danse, men delte kritikerne i to. Nogle elskede ham. Andre hadede ham.

Blandt de positive anmeldelser var Poplish, der uddelte fem ud af fem stjerner og skrev:

'Det var en nærmest perfekt optræden med små skønhedsfejl fra Calvin Harris. En topkarakter for at sætte ild til det danske publikum er uundgåelig.'

I den anden ende af spektret lå Berlingskes anmelder, der kastede to stjerner efter DJ'en, mens Ekstra Bladets Thomas Treo nøjedes med en enkelt.

'Det blev en intetsigende plastic-oplevelse på Tinderbox’ første dag, hvor selve festivalpladsens rammer var ganske imponerende, mens det musikalske indhold omvendt var tyndt som en selfie-stick.'

Calvin Harris stoppede klokken 2.15 og afrundede en indholdsløs debutdag i Odense. (Foto: Anthon Unger) Koncert-anm. Helt godnat med hovednavn

Robbie Williams

Robbie Williams ved stadig, hvordan han får folk til at grine. (Foto: Line Ørnes Søndergaard)
Robbie Williams ved stadig, hvordan han får folk til at grine. (Foto: Line Ørnes Søndergaard)

Robbie Williams var Tinderbox’ ubestridte topnavn, som i aftes skulle lukke og slukke den fynske festival. Men anmelderne er langt fra begejstrede over det, den britiske spadebasse leverede til det sjaskvåde publikum.

Politiken kalder Robbie Williams' koncert for en 'musikalsk maveplasker af rang'.

'Robbie Williams kunne engang løfte sin musikalske hitparade med sit vindende væsen, men i løbet af halvanden time søndag aften i silende regn var hans charme det eneste, han efterhånden kunne klamre sig til', skriver Politiken og kvitterer med sølle to stjerner.

Flere får den 41-årige entertainer ikke fra BT.

'I glimt, hvor Robbie var Robbie, sangeren, viste han endnu en gang, at han besidder et unikt entertainergen. Men jeg sidder tilbage med fornemmelsen, at den uomtvistelige symbiose mellem ham og publikum var et spejl han holdt op foran sig selv. En kæmpe musikalsk selfie', skriver BTs anmelder.

Der er tre stjerner fra Ekstra Bladets Thomas Treo, der dog er enig i, at Robbie Williams var langt fra sin topform.

'Oftest stod man dog bare og ventede på, at sange som 'Monsoon', 'Feel' og 'Kids' var færdige, så man kunne varme sig på endnu en lummer joke fra den muntre popklovn', skriver han.

Robbie Williams - englænderens koncert i Odense mindede til tider om gigantisk karaoke. (Foto: Polfoto) Koncert-anm. Udvandet: Surt show med Robbie

26 kommentarer
Vis kommentarer