Tinderbox-ejer truer med retssag

Roskilde Festival, Smukfest i Skanderborg, Jelling Musikfestival og Nibe Festival kan se frem til et sagsanlæg fra Brian Nielsen, der ejer den nye dreng i festival-klassen, Tinderbox

Brian Nielsen - i midten - vil have rettens ord for, at Roskilde Festival, Smukfest i Skanderborg, Jelling Musikfestival og Nibe Festival handlede som et kartel. (Foto: Ida Munch)
Brian Nielsen - i midten - vil have rettens ord for, at Roskilde Festival, Smukfest i Skanderborg, Jelling Musikfestival og Nibe Festival handlede som et kartel. (Foto: Ida Munch)

Stemningen mellem arrangørerne af Tinderbox og en række af landets andre musikfestivaler er lige så iskold som den danske sommer.

På fredag slår den nye fynske festival portene op for første gang, og her bare få dage før, har Tinderbox-ejer Brian Nielsen pustet yderligere til den konflikt, der har været mellem hans festival og Roskilde Festival, Smukfest i Skanderborg, Jelling Musikfestival og Nibe Festival.

Brian Nielsen siger til Fyens.dk, at han er klar til lægge sag an mod de fire festivaler, fordi han mener, at var ulovligt, da de tilbage i september 2014 kollektivt boykottede de to store danske bookingbureauer Skandinavian og Beatbox på grund af deres engagement i netop Tinderbox.

Robbie Williams er blandt hovednavnene på Tinderbox, som  finder sted i Odense fra 26-28. juni. (Foto: Linda Johansen) DK MusikNYT Venne-rabat har hjulpet Tinderbox

I Jelling tager festivalleder Lars Mortensen truslen om en retssag med ro.

Han begrunder boykotten af bookingbureauerne som sund fornuft, og et forsøg på at skabe lidt orden, efter Tinderbox-ejeren havde fået blandet interesserne godt og grundigt sammen.

- Vi har at gøre med en agent, som har fået en dobbeltrolle, da han begyndte at lave Northside og senere hen Tinderbox. Vi har derfor sagt til ham, at så må han vælge om han vil være agent eller arrangør. Det svarer lidt til, at jeg har købt nogle bananer hos en grossist og så opdager, at grossisten også har stillet en bod op på det samme sted, hvor jeg sælger bananer. Det dur bare ikke, siger Lars Mortensen til Vejle Amts Folkeblad.

Brian Nielsen har i første omgang indbragt tvisten for Konkurrencestyrelsen. Når der foreligger en afgørelse her, vil han gå videre med sagen for at få en juridisk konklusion.

Robbie Williams er blandt hovednavnene på Tinderbox, som  finder sted i Tusindårsskoven fra 26-28. juni. (Foto: Polfoto) DK MusikNYT Tinderbox giver pludselig rabat

For ham er det centrale i sagen, om de fire festivaler koordinerede deres boykot. Det kan nemlig sidestilles med den måde, et kartel opfører sig på, og det er forbudt, mener han.

- Vi modtog fire nærmest enslydende breve fra de fire festivaler inden for fem minutter samme dag. På den baggrund vurderer vi og vores juridiske rådgivere, at man har koordineret indsatsen, og derfor er vi naturligt nok gået videre med sagen, siger Brian Nielsen til Fyens.dk.

Talskvinde Christina Bilde fra Roskilde Festival har svært ved at få øje på, at der er noget at komme efter i en retssag. Til Fyens.dk siger hun om fravalget af artister fra bookingbureauerne Skandinavian og Beatbox

- Det var et nødvendigt tiltag i en ændret markedssituation, truffet selvstændigt af os. Det er der ikke noget ulovligt i.

Roskilde Festivals hovednavn - Paul McCartney - er tilsyneladende det, de unge vil have. (Foto: AP) DK MusikNYT Roskilde: Der bliver udsolgt i år

27 kommentarer
Vis kommentarer