Tinderbox-gæster: Fed festival, men...

Publikum på den nye fynske festival synes generelt godt om arrangementet

Mads, Maria, Thomas og Rikke er rigtig godt tilfredse med Tinderbox - og især at der ikke er lang kø til toiletterne. (Foto: Anthon Unger)
Mads, Maria, Thomas og Rikke er rigtig godt tilfredse med Tinderbox - og især at der ikke er lang kø til toiletterne. (Foto: Anthon Unger)

Gæsterne strømmede ikke ligefrem ind, da porten til Danmarks nyeste festival, Tinderbox, blev åbnet klokken 12 tidligere i dag.

Men efterhånden som klokken nærmede sig fyraften har flere og flere taget turen de få kilometer ud fra Odense centrum for at hælde nogle kolde fadøl i svælget.

Svenske Paul-Louis var første mand gennem porten på den første udgave af Tinderbox i Tusindårsskoven i Odense. (Foto: Anthon Unger) DK MusikNYT Halvtom festival-fødsel på Fyn

Og generelt er de Tinderbox-gæster, som Ekstra Bladet har talt med på pladsen, positive over for Fyns nye festival.

- Det er fedt, at der endelig sker noget i Odense, for der sker virkelig ikke særlig meget. Og det er også derfor, at folk strømmer herud, for nu er der endelig et sted, hvor de kan drikke nogle øl, siger veninderne Sophia og Sophia fra den fynske hovedstad.

Sangerinden Amy Sheppard er en af tre søskende i den australske sekstet Sheppard. (Foto: Anthon Unger) Koncert-anm. Håbløs start på Tinderbox

- Her er fint og pænt. Det er rigtig godt. Men der kunne godt være lidt flere mennesker og lidt mere gang i den, lyder det fra veninderne, der uddyber:

- Der kan godt være huller forrest i crowden til koncerterne, og det er lidt ærgerligt, hvis man er på, mens dem rundt om bare står og hænger.

Odensianske Mø er på Tinderbox-plakaten sammen med blandt andre Robbie Williams. Her er hun fotograferet på den nyligt overståede NorthSide-festival, der har samme bagmænd som den fynske opkomling. (Foto: Polfoto) DK MusikNYT Tinderbox åbner i dag: Millionaftale undersøges stadig

Sophia og Sophia er glade for, at der endelig sker noget stort i Odense. (Foto: Anthon Unger)
Sophia og Sophia er glade for, at der endelig sker noget stort i Odense. (Foto: Anthon Unger)

Det er dog ikke alle, der ligesom de to veninder er fra nærområdet. I hvert fald fire af gæsterne - der oprindeligt er bornholmere - har taget turen fra København, hvor de bor.

Rasmus, Jacob, Sune og Steven har alle købt partoutbilletter og overnatter på et hotel i byen. Noget, der passer dem rigtig godt.

- Vi er jo ved at blive 30, så sådan en hel festivaluge i telt kan godt være lidt hård. Tre dage her, hvor vi sover på hotel, lyder virkelig godt, siger Rasmus.

Mø har stor succes for tiden med nummeret 'Lean on', som hun har lavet sammen med Major Lazor og DJ Snake. Her optræder hun til Danish Music Awards 2014. (Foto: Mogens Flindt) DK MusikNYT Mø kryptisk om Major Lazor-besøg

De fire drenge, der alle glæder sig til at høre Major Lazor og Calvin Harris senere i aften, synes generelt virkelig godt om det fynske musikudbud.

- Med de navne, der er på plakaten, er det helt vildt, at der ikke er blevet udsolgt, siger de med henvisning til, at der ifølge arrangørerne er solgt 22.000 ud af 25.000 billetter.

- Det har potentiale til at blive rigtig godt. Men de kunne godt gøre noget ved transporten. Det er ret irriterende, at taxaerne ikke må køre særlig tæt på, så man skal gå i 20 minutter. På Skanderborg kan man komme en del tættere på, siger Rasmus.

25-årige Andre Hozier-Byrne spillede ikke overraskende 'Take Me to Church' til sidst. (Foto: Anthon Unger) Koncert-anm. Landeplage: Hitmager i fynsk flop

Sune, Jacob, Rasmus og Steven er oprindeligt fra Bornholm. Nu bor de i alle fire i København, men er taget på forlænget weekend på Tinderbox. (Foto: Anthon Unger)
Sune, Jacob, Rasmus og Steven er oprindeligt fra Bornholm. Nu bor de i alle fire i København, men er taget på forlænget weekend på Tinderbox. (Foto: Anthon Unger)

Foran MagicBox-scenen står Rikke og Maria fra Odense og Thomas og Mads fra Vejle. De har alle købt billetter til alle tre festival-dage og er allerede ret imponerede over Tinderbox' første dag.

- Vi er ikke blevet skuffet endnu. Heller ikke ved toiletterne, hvor man kun skal vente fem minutter, siger Rikke.

Duke Dumont aflyser sin koncert klokken 1930 på Tinderbox i Odense. (Foto: AP) DK MusikNYT DJ aflyser Tinderbox-koncert

- Tror du, at de korte ventetider ved toiletterne er fordi, der ikke er nok gæster på festivalen?

- Næ, her er faktisk okay med mennesker. Og det er virkelig velorganiseret!

Tinderbox åbnede klokken 12 i dag. Første mand på pladsen var svenske Paul-Louis. (Foto: Anthon Unger) DK MusikNYT Tinderbox-klage over boykot afvist

11 kommentarer
Vis kommentarer