Tinderbox: Kejserens nye klæder

Festivalen på Fyn fik ikke en eventyrlig start, konkluderer Ekstra Bladets anmelder

Tinderbox manglede mere kvalitetsmusik og flere gæster, men pladsen imponerede. (Foto: Anthon Unger)
Tinderbox manglede mere kvalitetsmusik og flere gæster, men pladsen imponerede. (Foto: Anthon Unger)

Tinderbox 2015

ODENSES NYE musikfestival er opkaldt efter H.C. Andersens ’Fyrtøjet’, men det ville nu have været mere passende, hvis Tinderbox havde taget navn efter et andet klassisk værk af byens geniale digter: ’Kejserens nye klæder’. Eventyrligt var det ikke.

SELVE PLADSEN fremstod dog særdeles imødekommende, flot og velfungerende, og arrangørerne trækker tydeligvis på deres erfaringer fra succesfulde NorthSide i Aarhus. I meget højere grad end årets udgave af søsterfestivalen har Tinderbox dog det problem, at musikudbuddet er tyndt som plakaten.

Calvin Harris stoppede klokken 2.15 og afrundede en indholdsløs debutdag i Odense. (Foto: Anthon Unger) Koncert-anm. Helt godnat med hovednavn

TINDERBOX MINDEDE om en guldramme med fiduskunst. Hovednavnet Calvin Harris var en farceagtig fup-dj bag sin USB-stick fredag nat, mens det unge publikum lignede en telefonviftende flok, der nok også drikker sig helt i hegnet under Grøn Koncert. Hozier og Sheppard fremkaldte flashbacks til Midtfyns Festival, hvor one-hit wonders blafrede omkring som døgnfluer i 45 minutter, før deres irriterende hit landede.

MUSIKPROGRAMMETS underligt skizofrene miskmask af en masse elektronisk muzak og folkelige popnavne samt rockbæstet Faith No More var mudret på linje med lørdagens regntunge festivalplads. Af samme grund føltes Tinderbox som to forskellige festivaler på tre dage, for det så ud som om, at teenagerne købte billet til rabalderet af beats fredag, mens de voksne kom for at blive underholdt af Robbie Williams søndag.

Robbie Williams - englænderens koncert i Odense mindede til tider om gigantisk karaoke. (Foto: Polfoto) Koncert-anm. Udvandet: Surt show med Robbie

LØRDAG VAR TYNDT besat af både topnavne og gæster, og blandt de mere end 22.000 billetter, der ifølge Tinderbox blev solgt, så må relativt mange have været endagsbilletter. Kun søndag virkede det som om, at der var nogenlunde fyldt på pladsen, men billetkøberne kan naturligvis være blevet hjemme de andre dage.  

MED ET SVIMLENDE musikbudget på næsten 40 millioner kroner kan Tinderbox formentlig ikke nøjes med et encifret millionbeløb i underskud. Det er såmænd ingen katastrofe, når det tages i betragtning, hvor imponerende en festivalplads fynboerne har fået for pengene. Hvis Tinderbox de kommende år kan trække bedre bands og flere folk til, så ender eventyret måske endda lykkeligt.  

1 af 2 (Foto: Anthon Unger)
2 af 2 Tinderbox manglede mere kvalitetsmusik og flere gæster, men pladsen imponerede. (Foto: Anthon Unger)
17 kommentarer
Vis kommentarer