Tinderbox-klage over boykot afvist

Brian Nielsen må gå til domstolene, hvis han vil fortsætte festival-kampen

Tinderbox åbnede klokken 12 i dag. Første mand på pladsen var svenske Paul-Louis. (Foto: Anthon Unger)
Tinderbox åbnede klokken 12 i dag. Første mand på pladsen var svenske Paul-Louis. (Foto: Anthon Unger)

Selvom man er lille og ny, kan man sagtens lange ud efter de helt store drenge i branchen.

Det er i hvert fald, hvad Tinderbox-ejer Brian Nielsen har gjort.

Han har klaget til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, fordi han mener, at det var ulovligt, da Roskilde Festival, Smukfest i Skanderborg, Jelling Musikfestival og Nibe Festival tilbage i september 2014 kollektivt boykottede de to store danske bookingbureauer Skandinavian og Beatbox på grund af bureauernes engagement i Tinderbox.

Men Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen giver ikke Brian Nielsen og hans festival, Tinderbox, der åbnede for første gang tidligere i dag, medvind.

Se også: Tinderbox åbner i dag: Millionaftale undersøges stadig

Styrelsen har nemlig afvist overhovedet at behandle klagen.

- Vi har valgt ikke at bruge ressourcer på klagen, siger kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Søren Bo Rasmussen og uddyber:

- Det betyder ikke, at vi har taget stilling til skyldsspørgsmålet, men simpelthen at vi har begrænset ressourcer og ikke har valgt at prioritere den her klage, blandt andet fordi boykotten mere eller mindre ophørte i efteråret. Resten kan så eventuelt være en sag for domstolene.

Se også: Håbløs start på Tinderbox

Ifølge Brian Nielsen var de fire festivalers boykot ulovlig, fordi den skulle have været koordineret indbyrdes. Dermed skulle de fire festivaller have ageret som et kartel.

- Vi modtog fire nærmest enslydende breve fra de fire festivaler inden for fem minutter samme dag. På den baggrund vurderer vi og vores juridiske rådgivere, at man har koordineret indsatsen, og derfor er vi naturligt nok gået videre med sagen, sagde Brian Nielsen inden afgørelsen til Fyens.dk.

Se også: Tinderbox-ejer truer med retssag

Omvendt mener festivalleder for Jelling Festival Lars Mortensen ikke, at der er foregået noget ulovligt.

Han betegner boykotten af bookingbureauerne som sund fornuft og et forsøg på at skabe lidt orden, efter Tinderbox-ejeren havde fået blandet interesserne godt og grundigt sammen.

- Vi har at gøre med en agent, som har fået en dobbeltrolle, da han begyndte at lave NorthSide og senere hen Tinderbox. Vi har derfor sagt til ham, at så må han vælge om han vil være agent eller arrangør. Det svarer lidt til, at jeg har købt nogle bananer hos en grossist og så opdager, at grossisten også har stillet en bod op på det samme sted, hvor jeg sælger bananer. Det dur bare ikke, siger Lars Mortensen til Vejle Amts Folkeblad.

Se også: Tinderbox giver pludselig rabat

Hos Dansk Live, der er interesseorganisation for festivaler og spillesteder i Danmark, gjorde man i går på Facebook opmærksom på afvisningen af Brian Nielsens klage.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Six Organs of Admittance: 'Companion Rises' (Drag City-album/Ude 21. februar)
2.Jonathan Wilson: 'Dixie Blur' (Bella Union-album/Ude 6. marts)
3.Jackie Lynn: 'Jacqueline' (Drag City-album/Ude 10. april)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.American Football: 'Year One Demos' (Polyvinyl-ep/Ude nu)
2.Sondre Lerche: 'Britney' (PLZ-ep/Ude nu)
3.Beck: 'Hyperspace' (Capitol-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere