Tinderbox og NorthSide giver underskud

Røde tal på bundlinjen er større end forventet, siger festivalchef Brian Nielsen

Tinderbox, der begynder 23. juni, har store økonomiske problemer. Foto: Polfoto
Tinderbox, der begynder 23. juni, har store økonomiske problemer. Foto: Polfoto

Den fynske festival, Tinderbox, har et underskud på 31 millioner kroner, viser årets regnskab, der blev offentliggjort tirsdag.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Større end forventet
Festivalens chef og medejer, Brian Nielsen, erkender, at det er større end forventet.

Sidste år var Felix Smith og Peter Falktoft værter på Tinderbox. Det skulle de også have været i år. Men det skal de så ikke alligevel. (Foto: Anthon Unger) Danske kendte Ny Tinderbox-ballade: Dropper værter en uge før festivalen

- Vi investerede 31 millioner kroner i festivalens etableringsår, inklusive tilskuddet fra Odense Kommune. Det er rigtig mange penge – også lidt mere end forventet, så derfor er det selvfølgelig ekstraordinært dejligt, at vi nu kan se, at investeringen i festivalen, i Odense og Fyn allerede i år betaler sig tilbage i stor stil, siger Brian Nielsen til Fyens Stiftstidende.

Skuden vendt næste år
På trods af underskuddet, forventer Brian Nielsen, at det bliver til et overskud i millionklassen næste år.

NorthSide anno 2015, hvor festivalen var udsolgt - det bliver den ikke i år. (Foto: Per Lange) DK MusikNYT Festival i vildrede: Kan ikke få udsolgt

- Eksperter i festivalbranchen har sagt, at det tager fire-fem år at etablere en ny festival og få overskud, så med udsigt til udsolgt allerede i år ved jeg næsten ikke, hvad jeg skal sige, uddyber Brian Nielsen over for Fyens Stiftstidende.

Northside giver minus
Brian Nielsen er medejer af både Tinderbox og den aarhusianske søsterfestival NorthSide, der også leverer underskud i år.

NorthSides årsrapport, der blev offentliggjort tirsdag, viser således et underskud på 3.858.577 kroner. Sidste år leverede festivalen et overskud på knap 5 millioner.

Blandt andet Tinderbox, hvor dette billede er taget sidste år, risikerer tvangsopløsning. (Foto: Anthon Unger) DK MusikNYT Populære festivaler risikerer tvangsopløsning

Risikerede tvangsopløsning
Tidligere kunne Ekstra Bladet fortælle, at begge festivaler risikerede at blive tvangsopløst.

Erhvervs- og Vækststyrelsen havde oplyst til Ekstra Bladet, at festivalarrangørernes frist for at indlevere regnskaber var blevet overskredet, og at man havde givet arrangørerne fire uger til at diske op med årrapporterne.

Festivalchef Brian Nielsen sagde efterfølgende, at fristen for at indlevere regnskaber ikke var overskredet.

Blandt andet Tinderbox, hvor dette billede er taget sidste år, risikerer tvangsopløsning. (Foto: Anthon Unger) DK MusikNYT Populære festivaler risikerer tvangsopløsning Det var svært at få Brian Nielsen i tale om hans regnskaber. (Foto: Per Lange) DK MusikNYT Iskold festivalchef: Vi har ikke overskredet frist

25 kommentarer
Vis kommentarer