Tivoli vil holde lortelyd hemmelig

Forlystelsesparken nægter at oplyse, hvilke af Fredagsrocks artister, der ikke må skrue op for volumen

Christopher på scenen i Tivoli anno 2012 med sin daværende kæreste, Medina, der kollapsede samme sted sidste forår. Foto: Mogens Flindt
Christopher på scenen i Tivoli anno 2012 med sin daværende kæreste, Medina, der kollapsede samme sted sidste forår. Foto: Mogens Flindt

Med Christopher åbner Tivoli i aften endnu en sæson af Fredagsrock, der årligt samler op mod 500.000 mennesker på Plænen i hjertet af hovedstaden.

Frem til september følger folkekære musikanter som Kim Larsen, Burhan G og C.V. Jørgensen, men ikke alt er, som det plejer i den gamle have.

Tivoli får superstjerne til Fredagsrock

Københavns Kommune har nemlig omsider givet Tivoli tilladelse til at skrue op for volumen til Fredagsrock, der på grund af klager fra naboerne i årevis har afviklet koncerter med et lydniveau, som har været så lavt, at det har forårsaget omfattende kritik.

Tivoli må imidlertid kun hæve lydstyrken med 7 dB(A) ved 20 koncerter, og da der er Fredagsrock hele 24 gange, vil fire koncerter selvsagt stadig blive afviklet med lav lyd.

Respekt for kunstnerne
Forlystelsesparken nægter dog at afsløre, hvilke fire artister, der skal underholde med Plænens berygtede skodvolumen, så publikum risikerer altså fortsat at få en dårlig oplevelse for billetprisen på 120 kroner, der på dage med Fredagsrock hæves til 175 kroner efter klokken 19:00. 

Forrykt: Nik & Jay saboteret i Tivoli

I en mail til Ekstra Bladet skriver Tivolis pressechef, Torben Plank:

’Tivoli har fået 20 koncerter, vi kan skrue op for - der er 24 koncerter i alt. Vi er rigtig glade for, at vi har fået den opbakning. Det er kunstnerne og publikum også glade for. Vi har egentlig ikke lyst til at pege på, hvilke koncerter der spiller med hvilken volumen - i respekt for kunstnerne. Nu glæder vi os til en 175 år jubilæumssæson - og ikke mindst til i aften, hvor Christoffer har valgt at spille sin nye single live for første gang - og vi tror det bliver en fed, magisk Tivoli-aften.’

Torben Plank oplyser, Tivolis nærmeste naboer som en del af aftalen med Københavns Kommune har fået besked om, hvilke fredage, der spilles lavt.

Tivoli hårdt ramt: Får gok i nødden

Pressechefen forklarer desuden, at man satser på højere lyd til Fredagsrocks få deciderede rockkoncerter, samt når der forventes stort fremmøde på Plænen.

Christopher starter klokken 22:00 i aften, og Tivoli røber trods alt, at popidolet er blandt de 20 udvalgte med forbedret lydstyrke.

Enkelte fans var glade under Nik & Jays ellers udskældte show til Fredagsrock i september 2017. Foto: Per Lange
Enkelte fans var glade under Nik & Jays ellers udskældte show til Fredagsrock i september 2017. Foto: Per Lange
 

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.