Annonce:
Annonce:

Tog boltsaks med på Roskilde: 19-årig stjal soundbokse

Den populære kæmpehøjttaler har en stor værdi for både ejere og tyve. Derfor hamrer mange bæstet fast til jorden med diverse remedier, men det stoppede ikke en gut fra Vejle torsdag, som luskede afsted med to styk

Politiet måtte her til morgen anholde en 19-årig vejlenser, der slæbte to Soundbokse mod udgangen. De var dog ikke hans. Arkivfoto: Henning Hjorth
Politiet måtte her til morgen anholde en 19-årig vejlenser, der slæbte to Soundbokse mod udgangen. De var dog ikke hans. Arkivfoto: Henning Hjorth
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

De spiller højt. De spiller godt. De er populære. De ses overalt i de forskellige camps. Og så er de svinedyre.

Sidstnævnte faktum gør dem attraktive for tyve på festivaler: Soundboksene.

Den kæmpe transportable, stærkt omdiskuterede og 'berygtede' højttaler, der trods vægt og størrelse hurtigt kan fragtes med, hvor end man befinder sig - f.eks. i campingområdet på Roskilde Festival.

De kan selvfølgelig også fragtes ud igen - men desværre af og til af den eller de forkerte.

Ekstra Bladet har tidligere år skrevet om problemet, og også i år ses det desværre: Soundbokse er i høj kurs, og det er ikke kun hos deres retmæssige ejere.

Soundbokse ses efterhånden overalt og er blevet en solid forretning for de danske opfindere. Men den spiller højt, og mange beboere  i områder, hvor unge forsamles, er især om sommeren generet af lydtrykket. Det har fået politiet til at udstede Soundboks-fri zoner flere steder. Pr-foto
Soundbokse ses efterhånden overalt og er blevet en solid forretning for de danske opfindere. Men den spiller højt, og mange beboere i områder, hvor unge forsamles, er især om sommeren generet af lydtrykket. Det har fået politiet til at udstede Soundboks-fri zoner flere steder. Pr-foto
 

Erkendte tyveriet
Klokken 7.45 torsdag morgen fik Midt- og Vestsjællands Politi ifølge døgnrapporten således igen en anmeldelse om tyveri af soundbokse.

Annonce:

Festivalvagter adviserede politiet om, at de havde tilbageholdt en mand ved udgang East - mistænkt for at have stjålet to soundbokse fra en camp.

En skarp festivaldeltager havde bemærket manden, som luskede af med soundboksene - og tog kontakt til festivalpersonalet.

En patrulje anholdte den mistænkte, en 19-årig mand fra Vejle, som blev sigtet for tyveri af to soundbokse. Han erkendte tyveriet og udpegede, hvorfra de var taget.

Artiklen fortsætter under boksen ...

Politiet advarede allerede gæsterne i 2019

Midt- og Vestsjællands Politi kender udmærket til soundbokses udbredelse, men faktisk har der i år kun været anmeldt 16 tyverier fra campingområdet til politiet. Det er uvist hvor mange af disse, der drejer sig om soundbokse.

Det fortæller kommunikationsmedarbejder Charlotte Tornquist til Ekstra Bladet.

Problemet med tyveri af soundbokse har været udbredt i flere år, og hos Midt- og Vestsjællands Politi opfordrede samme Tornquist i forbindelse med den seneste festival tilbage i 2019 til, at man holder godt øje med sine værdigenstande og aldrig efterlader sin lejr ubevogtet.

- Det er vigtigt, at man sørger for, at der altid er en, der har ansvaret for at holde øje med lejrens værdigenstande. Hvis alle går fra en lejr, kan man desværre ikke forvente, at alting altid er på sin plads, når man kommer tilbage, sagde Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet dengang og tilføjede:

- Jeg kan selvfølgelig godt se det smarte i lydsystemerne, hvis man ønsker at høre musik på den måde, men generelt vil jeg sige, at man skal undlade at tage værdifulde genstande med på festival.

Havde boltsaks på sig
Betjentene visiterede den 19-årige mand, som foruden soundboksene også blev fundet i besiddelse af et skruetrækkersæt og en boltsaks, som var blevet brugt til at klippe sikkerhedswiren over til soundboksene.

Derudover havde han 9 gram hash og 4,90 gram skunk på sig.

Han havde desuden nogle smykker i sin taske, som politiet nu undersøger om kan være stjålne. Alle de fundne ting blev beslaglagt.

Annonce:

Det var to sovende - og overraskede - festivaldeltagere, som politiet mødte, da soundboksene blev leveret retur. De anede ikke, at de var blevet bestjålet, men blev særdeles glade for at for deres værdifulde musikanlæg tilbage.

Den 19-årige blev taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. Han blev løsladt senere på dagen, men vil høre mere fra politiet i sagen.

Han fik i øvrigt klippet sin armbånd af festivalen i forbindelse med sagen, skriver politiet i døgnrapporten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: