Triumf glipper for Lukas Graham

Danskernes '7 Years' må nøjes med en placering som nummer 3 på Hot 100 i USA

Rihanna forsvarer 1. pladsen med megahittet 'Work', og hun slår altså Lukas Graham igen. (Foto: Polfoto)
Rihanna forsvarer 1. pladsen med megahittet 'Work', og hun slår altså Lukas Graham igen. (Foto: Polfoto)

Lige ved og næsten ser ud til at blive det frustrerende scenarie for Lukas Graham.

Efter gruppens single '7 Years' har tilbragt de seneste tre uger som nummer 2 på legendariske Hot 100 i USA, falder verdenshittet nu til 3. pladsen.

Det skriver Billboard mandag aften.

Det er første gang, '7 Years' bevæger sig den forkerte vej på Hot 100, og det er nok tvivlsomt, om balladen bliver den første danske sang, der indtager den absolutte topplacering på verdens mest prestigefyldte hitliste. 

Rihanna gør det igen
Rihanna er nummer 1 for ikke mindre end niende uge med 'Work'. Ny på 2. pladsen er rapperen Desiigner med 'Panda'.

Selve Hot 100 opdateres på Billboards hjemmeside tirsdag.

Lukas Graham har de forgangne måneder oplevet historisk international succes, men nu starter den uundgåelige nedtur. Henover weekenden faldt Lukas Graham på listerne i både Storbritannien, Australien og USA.

Lukas Graham - det er stadig lige ved og næsten på den amerikanske singlehitliste for de fire københavnere. (Foto: AP) DK MusikNYT Lukas Graham frosset fast i USA

'7 Years' har toppet den britiske singleliste i fem uger, hvilket er dansk rekord, men nu er københavnerne nede på 6. pladsen.

'Blue Album' slog dansk rekord med en britisk 2. plads i sidste uge. Den placering kan kvartetten ikke holde, og de falder fire pladser til nummer 6.

Salget halveret i USA
På det australske marked opnåede Lukas Graham i sidste uge den utrolige bedrift at ligge på 1. pladsen af både single- og albumlisten. '7 Years' falder til 5. pladsen 'down under', mens 'Blue Album' ryger helt ned som nummer 8.

Albummet slog dansk rekord i USA med en 3. plads, men i anden uge er danskernes salg mere end halveret, og de er ifølge Billboard kun nummer 10.

Lukas Graham er for tiden på en stort set udsolgt klubturne i USA.

Lukas Grahams 'Blue Album' topper albumlisten, mens Rasmus Seebahcs seneste udspil er nummer 7. (Foto: Polfoto) DK MusikNYT Tronskifte: Danmarks nye popkonge

Til juni vender bandet hjem for at give fire store udendørskoncerter, der oprindeligt blev annonceret som kvartettens eneste danske sommershows i år.

Ikke desto mindre spiller Lukas Graham også på Gæstgiveren i Allinge 4. og 5. juli - det skriver bandet på Twitter

1 af 2 Lukas Graham har høstet historisk succes i USA, men de går ikke helt til tops. (Foto: Chapman Baehler)
2 af 2 Rihanna forsvarer 1. pladsen med megahittet 'Work', og hun slår altså Lukas Graham igen. (Foto: Polfoto)
17 kommentarer
Vis kommentarer