Tronskifte: Danmarks nye popkonge

Lukas Graham overgår nu Rasmus Seebach på både albumlisten og koncertscenerne

Lukas Grahams 'Blue Album' topper albumlisten, mens Rasmus Seebahcs seneste udspil er nummer 7. (Foto: Polfoto)
Lukas Grahams 'Blue Album' topper albumlisten, mens Rasmus Seebahcs seneste udspil er nummer 7. (Foto: Polfoto)

Rasmus Seebach har været fuldkommen urørlig på den danske musiktrone de senere år.

Sådan er det ikke længere.

Lukas Graham - det er stadig lige ved og næsten på den amerikanske singlehitliste for de fire københavnere. (Foto: AP) DK MusikNYT Lukas Graham frosset fast i USA

Lukas Graham Forchhammer har nu detroniseret Seebach som Danmarks popkonge.

Den 27-årige sanger oplever i øjeblikket historisk succes i udlandet i front for Lukas Graham, men herhjemme går det også helt forrygende for bandet.

Tyve uger på toppen
Lukas Grahams såkaldte ’Blå album’ ligger i denne uge nummer 1 på albumlisten til trods for, at det udkom helt tilbage i juni. Pladen har tilbragt utrolige tyve uger på 1. pladsen.

Gruppen sælger ugentligt omkring tre gange flere eksemplarer af deres album end Seebach gør af efterårets ’Verden ka’ vente’, der har været en kommerciel skuffelse for popidolet.

Det siger dog mere om forgængernes enestående popularitet.

Rasmus Seebach fik solgt hele 19.000 eksemplarer alene på udgivelsesdagen. (Foto: Polfoto) DK MusikNYT Seebach lammetæver Helmig

Seebachs tre første album har gjort sig fortjent til mindst 10-dobbelt platin, hvilket er uhørt, men ’Verden ka’ vente’ har ’kun’ opnået 5-dobbelt platin. Og med en ugentlig salgsscore på under 1000 eksemplarer for tiden, så er det næppe realistisk, at Seebachs fjerde album kan matche fordums bedrifter.

Platin gives per 20.000 hitlistepoint, der inkluderer både fysisk og digitalt salg samt streaming. 

Udsolgt på stadion
Lukas Graham kan også sælge flere koncertbilletter end Seebach.

I efteråret fyldte Lukas Graham hovedstadens Forum to gange, hvilket vil sige, at bandet sammenlagt spillede for 20.000.

36-årige Seebach gav i februar ligeledes to udsolgte koncerter i København, men hitmageren optrådte i Falconer Salen, hvis kapacitet er langt under halvdelen af Forums.

Rasmus Seebach har igen noget at fejre - 49.332 danskere købte 'Ingen kan love dig i morgen' i debutugen. (Foto: Polfoto) DK MusikNYT Sindssyg succes for Seebach

Alle 11.000 billetter til Seebachs koncert 21. maj i Valby Parken er solgt, men det er de 20.000 billetter også til Lukas Grahams show på Østerbro Stadion 4. juni.

Danmark har to meget populære popsangere i øjeblikket.

27 kommentarer
Vis kommentarer