Udgiver ny musik: Derfor gik Dizzy Mizz Lizzy fra hinanden

For første gang i 19 år er der ny musik fra en af Danmarks største rock-succeser

Dizzy Mizz Lizzy sender i dag deres første single i 19 år på gaden. (Foto: PR)
Dizzy Mizz Lizzy sender i dag deres første single i 19 år på gaden. (Foto: PR)

19 år har det taget, før en af Danmarks største rock-succeser atter har indspillet ny musik.

I dag er Dizzy Mizz Lizzy nemlig på gaden med deres første single siden 1996, hvor rockbandet senest udgav ny musik.

'I Would If I Could But I Can't' kan fra i dag købes på iTunes og høres på Spotify. Siden i mandags har singlen desuden været i rotation på blandt andet P3. På radiostationens hjemmeside kan du gratis lytte til singlen.

Dizzy Mizz Lizzy udgiver ny single

Bedst sælgende debut
Men selvom de tre skolekammerater, Tim Christensen, Martin Nielsen og Søren Friis, havde masser af succes i 1990'erne - bandet vandt i 1993 DM i Rock over Kashmir og udgave i 1994 deres selvbetitlede debutalbum, som til dato er den bedst sælgende debut i dansk rockhistorie med mere end 250.000 eksemplarer - skulle der gå knap 20 år, før de atter gik i studiet sammen.

Efter at have udgivet gruppens andet album, 'Rotator', i 1996, holdt de tre gruppemedlemmer pause fra musikken i 1997 for at finde sig selv igen oven på et par hektiske år med succes, turnéer og skrigende fans.

Dizzy Mizz Lizzy på minitour med nye sange

Men efter to måneders øvetid i begyndelsen af 1998 sagde drengene stop.

- Jeg kunne mærke, der var noget galt og satte de andre stævne i Kongens Have en formiddag, hvor vi blev enige om, at vi var brændt ud og ville stoppe, har Tim Christensen, der dengang var bare 23, fortalt til BT.

- Tim kom med sine ballader, og jeg ville larme videre og spille heavyrock, har trommeslager Søren Friis sagt til samme avis.

Tim C. mere end antyder: Dizzy genopstår igen

Dizzy Mizz Lizzy i de gode gamle dage. Fra venstre er det Martin Nielsen på bas, Søren Friis på trommer og forsanger Tim Christensen, der også spillede guitar. (Foto: Polfoto)
Dizzy Mizz Lizzy i de gode gamle dage. Fra venstre er det Martin Nielsen på bas, Søren Friis på trommer og forsanger Tim Christensen, der også spillede guitar. (Foto: Polfoto)

Tim Christensen gik solo og begyndte at fokusere på de ballader, som Dizzy-gutterne ikke ville spille. Blandt hans største solo-hits er numre som 'Right Next To The Next One', som også Celine Dion har indspillet, 'Love Is A Matter Of...' samt 'King's Garden', der er det engelske navn for den park, hvor Dizzy Mizz Lizzy gik i opløsning.

Forskellige ønsker
Efter at de tre venner havde afklaret, at de ikke længere skulle lave musik sammen på grund af deres forskellige ønsker til retningen, gik de op til deres manager og udsendte en pressemeddelelse - og så tilhørte Dizzy Mizz Lizzy fortiden.

'Vi er stadig venner, men to måneders øvning har vist, at vi vil noget forskelligt med musikken. Derfor har vi besluttet at kaste håndklædet i ringen og kalde Dizzy Mizz Lizzy for historie,' lød det i beskeden, der blev sendt ud til den danske presse.

Tim C.: Min perfekte plade er fra 2003

Efterfølgende blev rockbandets hits dog på ingen måde glemt.

De danske radiostationer har nemlig aldrig glemt de tre drenges sublime håndtering af guitar, bas og trommer og har flittigt spillet numre som 'Silverflame', 'Waterline' og 'Barbedwire Baby's Dream'.

Brandalarm i Vega
I 2006 stod Tim, Martin og Søren for første gang på scenen sammen siden bruddet. De spillede fire numre, da de optrådte til velgørenhedskoncerten Brandalarm i Vega.

Tim Christensen scorer Medinas nøgne danser

Her blev kimen lagt til en gendannelse lagt og to år senere, i julen 2008, besluttede de, at det var på tide at tage på turné med de gode, gamle numre. Turnéen planlagde de til 2010, hvor de drog kongeringet rundt og spillede over 40 koncerter med det gode, gamle repertoire.

I dag er der så ny musik fra rock-drengene - og der skulle efter sigende være mere på vej. Og så drager gruppen atter på turné hen over foråret sammen med kollegaerne i D-A-D.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.