Ulrich om corona: Stolt af Danmark

Metallicas danske verdensstjerne er meget imponeret over sit hjemlands håndtering af pandemien

Lars Ulrich og kronprins Frederik i forbindelse med Metallicas storstilede åbning af Royal Arena på Amager i februar 2017. Foto: Live Nation
Lars Ulrich og kronprins Frederik i forbindelse med Metallicas storstilede åbning af Royal Arena på Amager i februar 2017. Foto: Live Nation
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Lars Ulrich sover med sit danske pas under hovedpuden.

Det siger Metallicas trommeslager spøgefuldt i et interview med softwarefirmaet Salesforce.

Men Lars Ulrichs positive udtalelser om Danmark tyder på, at han såmænd har lyst til at bruge det. Den københavnske verdensstjerne, der i årtier har boet i Californien, ser i hvert fald med beundring på hjemlandets bekæmpelse af coronakrisen:

- Når jeg tænker på Danmark, så tænker jeg på ordet 'vi'. Alt i Danmark er altid 'vi' og 'os' og i mindre grad om 'jeg' og 'mig'. Så når jeg tænker på, hvad Danmark har gjort gennem denne krise, så er jeg meget stolt over at kalde mig selv dansker. Og jeg synes, at de fremskridt, der gøres, er opmuntrende og inspirerende for alle os andre.

Følger Danmark tæt
Lars Ulrich forklarer, at han dagligt læser danske aviser og kommunikerer med sine venner i Danmark. Han bemærkede sågar, at kronprins Frederik, der er mødt op til flere af Metallicas koncerter, gik til frisøren, så snart det igen var muligt. Men ellers har rytmeholderen ikke helt styr på facts:

- Danmark var et af de lande i verden, der først lukkede helt ned, og de har registreret det lavest antal smittede i hele Vesteuropa.

Lars Ulrich: Jeg flytter hjem hvis...

Danmark har 5. maj 9821 registrerede smittetilfælde. Både Island, Norge, Finland, Grækenland og flere mindre lande som Luxembourg og Andorra har dog færre tilfælde.

56-årige Lars Ulrich mener desuden, at genåbningen af Danmark virker 'meget lovende'.

Utrolig trist: Lars Ulrich i sorg

Metallica har som så mange andre bands været tvunget til at ændre på sommerens turnéplaner, og kvartettens danske drivkraft spekulerer i, at gruppen måske vil indspille et album, hvis nedlukningen fortsætter langt ud i fremtiden.

Lars Ulrich tilbringer coronakrisen med sin kone, Jessica Miller, og to ældste sønner, Myles og Layne, i hjemmet ved San Francisco.

Lars Ulrich og James Hetfield i aktion under Metallicas koncert i Parken sidste sommer. Foto: Per Lange
Lars Ulrich og James Hetfield i aktion under Metallicas koncert i Parken sidste sommer. Foto: Per Lange
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind