Ung rapper: Tæt på at blive sindssyg

Rapperen Kesi er tilbage i rampelyset efter at have genovervejet sin fremtid

Kesi måtte tage en tænkepause efter hans gennembrud på den danske musikscene. (Foto: Anthon Unger)
Kesi måtte tage en tænkepause efter hans gennembrud på den danske musikscene. (Foto: Anthon Unger)

Der var fart på gennembruddet for Kesi med det borgerlige navn Oliver Kesi Chambuso, da han som 18-årig bragede igennem på den danske hiphop-scene med numre som 'Slem dreng' og 'Født i dag'. Faktisk gik det så stærkt, at hovedpersonen selv ikke helt forstod det.

- Jeg kan huske, at jeg syntes, det var sygt, at det gik så hurtigt. Det var virkelig svært at følge med det hele, siger Kesi.

Den første succes blev hurtigt fulgt op med flere hits og mixtapet 'Ung Hertug'. Men så blev der pludselig stille fra Nørrebro-rapperen.

- Alt kulminerede ligesom bare. Jeg fik nogle dårlige anmeldelser, og jeg syntes selv, at det havde været sjovt at lave 'Ung Hertug'. Folk lagde alt for meget i den. Og så havde jeg det bare sådan, at jeg var nødt til at tage en pause fra det hele, for ellers blev jeg sindssyg, siger Kesi og fortsætter:

- Jeg var 19 år gammel og havde lige udgivet noget rigtigt for anden gang. Jeg spillede mange koncerter, men boede stadig derhjemme. Folk troede, at jeg var en stjerne, men jeg svømmede jo ikke i penge. Jeg var nødt til lige at genoverveje, hvad der skulle ske, siger han.

Joey Moe advarer nu sine fans mod falske profiler.(Foto: Linda Johansen) Danske kendte Dansk sanger udsat for utallige svindlere

Det resulterede i knap et års pause, hvor Kesi brugte weekenderne i byen og hverdagene på at overveje, om fremtiden lå i modeverdenen, på skolebænken eller på scenen. Men det var ikke de dårlige anmeldelser, der fik ham til at trække stikket, understreger han.

- Jeg kunne stadig have taget en pause, selvom mixtapet var gået megafedt. Jeg havde kørt to år i streg på ren vildskab, druk og ungdom, forklarer han og tilføjer med et grin, at han heller ikke gik hen og blev kunstner-deprimeret.

- Det ligger ikke i min natur at blive depressiv, for jeg har det sådan, at hvis jeg ser et problem, så fikser jeg det. Hvis min måde at fikse problemet på er at tage en pause, så er det dét, men jeg røg ikke ned i et hul.

Knap halvandet år efter er Kesi nu aktuel med opfølgeren 'Barn af byen'. Musikken vandt over både uddannelse og mode, og succesen ser ud til at fortsætte for Nørrebro-drengen, der med førstesinglen 'Søvnløs' allerede har over halvanden million views på YouTube og over syv millioner streams på Spotify.

- Min pause lærte mig, at det i sidste ende altid handler om mig selv. Jeg fandt frem til, at det var musikken, jeg ville, og det skulle der bare arbejdes mere med, siger han og tilføjer:

- Nu går det stærkt igen, og der er ikke nogen plan B. Men det skal heller ikke være være, for så stoler man bare ikke nok på plan A, siger Kesi.

Albummet 'Barn af byen' er på gaden 22. Juni.

Australieren fik større bryster for fire måneder siden. (Foto: All Over Press) Intl. kendte Iskold rapper indrømmer silikonebryster

13 kommentarer
Vis kommentarer