Ups: Har du sunget dansk kæmpehit forkert hele dit liv?

Det er 20 år siden, at Danny Kools kæmpehit 'Senorita' blev afspillet første gang, men selv i dag henvender folk sig for at høre, hvad det egentlig er, han synger

Danny Kool optræder stadig og forventer at udgive ny musik i 2020. PR-foto
Danny Kool optræder stadig og forventer at udgive ny musik i 2020. PR-foto

Min far forstår mig ik, nej

Min mor forstår mig ik, no

Mine venner forstår mig ik, niks

Sådan synger Danny Kool på kæmpehittet fra 1999 'Senorita', men hvad der følger efter, er der stor uenighed om og deler folk - selv her 20 år senere. Nogle mener, at han synger 'men hun forstår mig lidt'. Andre skråler ' min hund forstår mig lidt'.

Lørdag gav Danny Kool koncert på Rust i København, hvor blandt andre den tidligere paradiso Fie Marie Krügermejer var blandt publikum iført en trøje med citatet:

Det forbløffede blandt andre artiklens skribent, der altid har sunget 'men hun forstår mig lidt'. Kigger man rundt på diverse hjemmesider, der specialiserer sig i at udgive sangtekster, står der også 'men hun forstår mig lidt'. Danny Kool, hvis rigtige navn er Daniel Sørensen, kan dog trøste med, at undertegnede ikke er alene.

De fleste tager fejl
Faktisk har han fået produceret den viste t-shirt, fordi næsten alle misforstår teksten.

- Jeg tror, de fleste tager fejl. Det er én ud af ti, der har forstået det rigtigt, og det er klart nok, griner han over telefonen og fortsætter:

- Folk har spurgt mig ofte til netop den sætning. Det er næsten hver eller hveranden uge, at folk har spurgt mig om det i de sidste fem år, så den del har virkelig været til debat. Det er også derfor, at jeg tænkte, jeg ville lave t-shirten.

Det rigtige svar er altså 'min hund forstår mig lidt'.

Daniel Sørensen har det seneste års tid givet flere koncerter som Danny Kool - blandt andet til 'Vi elsker 90'erne'. Foto: Per Lange Film, tv & radio Barnestjerne bryder tavsheden om voldsdom

Men hvorfor hulen er det hunden, der forstår den unge forelskede mand, og ikke pigen, der lider det samme afsavn i Costa del Sol? Det er der en logisk forklaring på, forklarer Danny Kool.

- Det handler om, at ingen i min verden, altså hjemme i København, forstår mig. Min far forstår mig ikke, min mor forstår mig ikke, mine venner forstår mig heller ikke, men menneskets bedste ven forstår mig lidt. Hun forstår mig jo godt, fordi hun selv savner mig, griner han.

Nu bliver jeg helt paf. Har du andre overraskelser i ærmet, du synger vel forhåbentlig 'to the beach'?

- Haha, ja det gør jeg. Der har ikke været så mange andre ting, folk har været i tvivl om. Kun småting, men lige den linje er virkelig en, der er gået igen. I de sidste fem-ti år har folk spurgt ind til det, så nu skulle de have svar, slutter han af.

113 kommentarer
Vis kommentarer