Ups! Lukas Grahams 'rekord' er fup

Den kække sanger har alligevel ikke skiven med flest uger i træk på albumlistens top

Lukas Graham har toppet salgsbarometeret uafbrudt, siden hans andet album udkom midt i juni. (Foto: Per Lange)
Lukas Graham har toppet salgsbarometeret uafbrudt, siden hans andet album udkom midt i juni. (Foto: Per Lange)

I går kunne Ekstra Bladet glæde Lukas Graham med, at hans aktuelle ’Blå album’ som det eneste i dansk musikhistorie har ligget nummer 1 på albumlisten i hele 12 uger i træk.

I dag må vi desværre ødelægge popstjernens sædvanligvis gode humør, for han har ikke rekorden alligevel.

Vanvittig rekord af Lukas Graham

Hverken Ekstra Bladet eller analysevirksomheden M&I Service, der står bag albumlisten, kunne finde frem til navne, der havde overgået Lukas Graham, men det kunne en af Ekstra Bladets mange intelligente læsere.

Henning Christensen oplyser, at Gasolin’ indtog 1. pladsen med ’Gas 5’ i utrolige 21 uger i træk fra slutningen af 1975 og ind i 1976.

Kim Larsen: Stadig forstokket

Kim Larsen nappede desuden 16 uger i træk som nummer 1 med 32 år gamle ’Midt om natten’, der har et estimeret salg på 650.000 eksemplarer og regnes som det mest solgte album i Danmark.

Henning Christensen har desuden gravet frem, at ABBA opnåede 12 uafbrudte uger helt i top med ’Arrival’, der udkom i 1976.

Trues af Iron Maiden
Lukas Graham kan altså kun bryste sig af at holde rekorden i nyere tid, men han kan jo selvfølgelig sagtens nå at slå de gamle endnu.

Når den næste albumliste offentliggøres på onsdag, så trues hans stime dog af Iron Maidens nye ’The Book of Souls’.

Gammeljomfru med jernvilje

Popkongen Rasmus Seebach udsender sit fjerde album 6. november, og det indtager utvivlsomt 1. pladsen, når det rammer listen 18. november.

Lukas Grahams choknyhed gav pote

Holder Lukas Graham sig i front indtil da, så tangerer han Gasolin’s rekord på 21 uger.

Rasmus Seebach har i øvrigt rekorden for flest usammenhængende uger som nummer 1 – hans selvbetitlede debut fra 2009 lå 25 uger på toppen.