Annonce:
Annonce:

Vandvid: Festival ramt af forbandelse

Copenhells stakkels heavyhoveder ser helt forrykt ud til at få regn for niende år i træk på Refshaleøen

Copenhell anno 2017 - det har regnet på utrolige 86 procent af metalfestivalens dage siden starten tilbage i sommeren 2010.  Foto: Per Lange
Copenhell anno 2017 - det har regnet på utrolige 86 procent af metalfestivalens dage siden starten tilbage i sommeren 2010. Foto: Per Lange
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Der skulle efter sigende være meget varmt og tørt i Helvede. Sådan er det dog ikke i Copenhell.

De kommende dage afvikles Københavns metalfestival for niende gang på Refshaleøen, og for niende gang ser det ud til, at der kommer regn.

Ifølge Mikael Scharling fra DMI har det regnet på ikke mindre end 86 procent af dagene, hvor Copenhell hidtil har fundet sted.

Ragnarock for ægte freaks

Klimatologen oplyser til Ekstra Bladet, at der i perioden 2006-2015 faldt nedbør i 43 procent af junis dage, så metalpublikummet har altså været helt usædvanligt uheldige.

- Det er en forbandelse! mener Copenhells hårdt prøvede direktør, Jeppe Nissen.

Med oprejst pandebrask
Langt de fleste musikfestivaler foregår på græs, men Copenhell bruger trods alt asfalt som underlag, og heavyhovederne har ry for at være mere hårdføre end den typiske deltager på Heartland:

Annonce:

- Vores publikum er de sejeste mennesker i hele verden, og de tager vejret med oprejst pandebrask, vurderer Jeppe Nissen.

De sætter dansk rekord i festivaldruk

Dårligt vejr er imidlertid ikke det eneste, Copenhell har uofficiel danmarksrekord i. Der drikkes nemlig bajere som i Valhalla på Refshaleøen, hvor metalentusiasterne ifølge Royal Unibrew gennemsnitligt hældte 2,14 liter øl ned per dag i 2016.


Sædvanligvis øges omsætningen i landets festivalbarer gevaldigt, hvis himlen er blå, men Jeppe Nissen er ikke sikker på, at en tør Copenhell ville resultere i endnu flere solgte øl:

- Vi har aldrig prøvet andet end regn, så hvis solen skinnede, ville folk måske blive helt forvirrede og bare begynde at drikke vand! siger festivalbossen til Ekstra Bladet med et smil.

Sabbath i sort: Ondskabens triumf

Annonce:

Der er kun få hundrede partoutbilletter tilbage til årets Copenhell, hvor 25.000 fra i aften og frem til lørdag nat skal til koncert med blandt andre Ghost, Deftones, Alice in Chains og det ubestridte hovednavn, legenden Ozzy Osbourne, der er på afskedsturné. 

Mikael Scharling fra DMI forudser, at festivalen i år slipper med fem millimeter regn. For to år siden faldt der 39,4 millimeter i Copenhell.

Vejrguderne er gennem årene blevet overdøvet af metalguder som Iron Maiden og Judas Priest. Foto: Per Lange
Vejrguderne er gennem årene blevet overdøvet af metalguder som Iron Maiden og Judas Priest. Foto: Per Lange
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Løkke – for Ekstra Bladet bliver det en fest

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: