Vanvittig rekord af Lukas Graham

HITLISTENYT: Sangerens aktuelle album har nu ligget på 1. pladsen 12 uger i træk

Lukas Graham gav for nyligt surprisekoncert på Tønder Festival, hvor han også var en populær mand. (Foto: Per Lange)
Lukas Graham gav for nyligt surprisekoncert på Tønder Festival, hvor han også var en populær mand. (Foto: Per Lange)

Rasmus Seebach er stadig kongen af dansk pop, men Lukas Graham er knægten, der er kommet nærmere tronen.

Christianittens aktuelle ’Lukas Graham (Blue Album)’ er en gigantisk succes, og siden skiven blev chokudsendt midt i juni har den ligget nummer 1 på albumlisten.

Lukas Grahams choknyhed gav pote

I denne uge er det 12 uge i træk, at flaben indtager 1. pladsen, og hverken Ekstra Bladet eller analysevirksomheden M&I Service, der står for listen, kan finde eksempler på en kunstner, som har matchet den bedrift.

Rasmus Seebachs tre album har ligget nummer 1 i henholdsvis 25, 18 og 16 uger, men ingen af dem har indtaget 1. pladsen 12 uger i træk.

Lukas Graham: Nu meget federe

Lukas Graham nyder godt af, at sommeren traditionelt er en meget stille periode for store udgivelser, mens Rasmus Seebach udsender sine plader op mod juletid, hvor markedet bombarderes med blockbusters.

’Lukas Graham (Blue Album)’ har i øjeblikket solgt til dobbelt platin for over 40.000 afsatte eksemplarer, mens Rasmus Seebach helt enestående har solgt til 12, 13 og 9 gange platin for sine tre album.

Lukas Graham - københavneren kan ikke få armene ned. (Foto: Philip Davali)
Lukas Graham - københavneren kan ikke få armene ned. (Foto: Philip Davali)

På koncertfronten er Lukas Graham også en populær ung mand, for efter at have solgt de 10.000 billetter til hovedstadens Forum 28. november er der ifølge arrangørerne nu kun 1000 billetter tilbage til ekstrakoncerten samme sted 5. december.

’Lukas Graham (Blue Album)’ har en ugentlige salgsscore på 2233, hvilket er omtrent ti gange mere end rutinerede kræfter som Mike Tramp og Cæcilie Norby sælger af nyheder midt på Top 40.

Gammeljomfru med jernvilje

Den canadiske soulstjerne The Weeknd er ny som nummer 2 i Danmark med ’Beauty Behind the Madness’, der er gået helt til tops i blandt andet USA, Storbritannien, Australien og Canada.

Næste uge kan Iron Maiden måske true Lukas Graham med ’The Book of Souls’, mens Rasmus Seebach utvivlsomt rykker ind på 1. pladsen, når hans fjerde album udsendes 6. november.