Var Kim Larsen bedst i Gasolin'?

I morgen fylder Danmarks nationalskjald 70 år. Hjælp os med at afgøre, hvilke af hans mange hits, der er de største

Kim Larsen runder i morgen et skarpt hjørne. (Foto: Per Lange)
Kim Larsen runder i morgen et skarpt hjørne. (Foto: Per Lange)

Kim Larsen.

Alene navnet får en sang eller to til at rumstere i hovedet på de fleste danskere. Men hvilke af den produktive sangskrivers værker er de største - og hvilket hit fortjener en plads allerøverst på podiet?

I anledning af den gamle hankats nært forestående 70-års fødselsdag lancerer Ekstra Bladet nu en stor afstemning for at afgøre, hvilken Larsen-sang, der skal kåres som hans vigtigste bidrag til de danske radiobølger og sangskat.

Se også: Så stor er Kim Larsens månedsløn

Se også: To personer besvimede til Kim Larsen-koncert

Efter længere tids diskussioner på redaktionen er feltet nu kogt ned til cirka 20 sange. Det har ikke været nemt, og der er givetvis læsere, der vil være uenige i valgene - og ikke mindst fravalgene.

Listen er sammensat, så der er så stor mulig spredning i forhold til perioder, plader, solo-præstationer og Gasolin'-hits.

I skrivende stund er det Gasolin'-sange, der er strøget til tops - eksempelvis 'Langebro' og 'Kvinde min', men kan det virkelig passe, at solo-sange som 'Pianomand' og 'Jutlandia' ikke fortjener en plads i den endelige Top 10 over Larsens greatest hits?

Giv os din stemme i afstemningen nedenfor.

Må det luneste hit vinde...

Se også: Kim Larsen: Stadig forstokket

10 kommentarer
Vis kommentarer