Vi spiller ikke for sarte sjæle

Mercyful Fate-guitaristerne Michael Denner og Hank Shermann har dannet band og udsender minialbum

De to gæve veteraner klar til en ny runde i manegen. (PR Foto)
De to gæve veteraner klar til en ny runde i manegen. (PR Foto)

Det er mildt sagt ikke musik for sarte sjæle. For folk, der ikke lige hører death-metal hver dag, vil det sikkert lyde som det ondeste og mest hensynsløse rockmusik både nord og syd for alperne, men anderledes kan det ikke være, når to af landets mest prominente heavy-guitarister, Michael Denner og Hank Shermann, genoptager samarbejdet efter godt 10 års pause.

De to tidligere guitarister i det danske heavy-flagskib Mercyful Fate - med King Diamond som sanger - har slået pjalterne sammen igen i en gruppe opkaldt efter dem selv, Denner/Shermann, der suppleres af en svensk trommeslager, Snowy Shaw, og to amerikanere, Marc Grabowski og Sean Peck fra Denver og San Diego, på hhv. bas og vokal.

Gruppen udsender fredag et mini-album, 'Satans Tomb', med fire numre og en spilletid på godt 20 minutter, og der er knald på fra start til slut, kan vi afsløre.

- Det var også det, der var meningen, griner Michael Denner.

- Det er jo det, der er vores spids-kompetence, tilføjer Hank Shermann.

- Det er jo det, vi altid har stået for, når vi har været sammen. Hver især har vi så lave alt muligt andet, men når det handler om dét her, så skal det være dét der, lyder det fra Denner og peger på pladen.

Album til maj-april
Bandet har skrevet kontrakt med det internationale heavy-selskab Metal Blade - der havde fingre med i spillet i udviklingen af Metallica, Guns N' Roses, Slayer og mange andre giganter i genren - om op til flere plader, og et decideret album arbejdes der allerede på højtryk med.

- Vi er syv numre inde i produktionen allerede og regner med udgivelse i april-maj, lyder det samstemmende fra de to veteraner.

De ser mere onde ud, end de er. Fra venstre: Marc Grabowski, Michael Denner, Sean Peck, Snowy Shaw og Hank Shermann. (PR Foto)
De ser mere onde ud, end de er. Fra venstre: Marc Grabowski, Michael Denner, Sean Peck, Snowy Shaw og Hank Shermann. (PR Foto)
 

De spillede senest sammen i Force of Evil i starten af 00'erne, men størst indtryk gjorde de naturligvis i Mercyful Fate, som stadig har et fremragende ry rundt om i verden - ikke mindst i Amerika og hos Metallica, der omtaler gruppen som en stor inspirations-kilde og ærefuldt indspillede fem af dets numre på albummet 'Garage Inc' i 1995.

Se også: Guitar-helte høvler sammen igen

Gruppen skiftede i midt-80'erne til navnet King Diamond, hvor Denner var med på de to første album, men da sangeren ville rykke permanent til Los Angeles, gik han ud.

- Bandet tog en drejning, jeg ikke kunne stå inde for. Det var tiden med puddelhårs-rock, det har aldrig været min stil. Jeg er af den gamle skole og er til den tunge old school-heavy og ikke det der Mötley Crüe-trip, de andre var på, fortæller Denner.

Spillet i Giro 413
- Kunne det ikke have været en fed oplevelse?

- Jo jo, men vi havde jo allerede opholdt os meget i Amerika. Turneret med store navne, der behandlede os som lort. Vi havde været gennem møllen. Det der med at sidde i en sur tour-bus i flere måneder ad gangen. Glansen går hurtigt af det, når man ser bagsiden. Og så at bosætte sig derovre... Det elsker jeg sgu København og Danmark, min familie og en grøn Tuborg for meget til.

Hank Shermann var allerede gået ud af gruppen og havde i stedet dannet Fate, der spillede radio-venlig, hård rock og ligefrem blev accepteret af Jørn Hjorting til 'Giro 413'. Mercyful Fate blev gendannet i 90'erne, og der var tiden med Force of Evil. De sidste mange år har han bl.a. været musikalsk partner med den danske punk-dronning, Kate Svanholm.

Se også: Historisk: Kæmpe kiks af Volbeat

- Hvordan fandt I på at arbejde sammen igen?

- Hank og jeg er jo venner, snakker sammen hver- eller hveranden dag. Det ene tog det andet, da vi  2013 og '14 lavede nogle hyldest-videoer til YouTube for nogle markante Mercyful Fate-plader. Det fik vi så meget positiv respons på, siger Denner.

- Ja, og så opstod det i de møder vi havde, at 'det er bedre, vi er sammen', det gør større indtryk, og vi har vores fan-base, trods alt. Vi var kendt som et guitar-team, og på den måde er der mange, der er glade for, hvad der er sket, hedder det fra Shermann.

Aldrig spillet sammen
Der er dog det usædvanlige ved det nye band, at det aldrig - som i aldrig - har stået i det samme lokale og spillet sammen.

Pladen er indspillet ved, at filer med optagelser er sendt rundt til medlemmerne, som så har tilført deres bidrag og sendt tilbage til Shermann, der har holdt styr på det hele.

Se også: Metal-ridder Ulrich

- Vi har kun set hinanden via daglig kommunikation på Skype. Det har fungeret fint.

- Det der vel noget usædvanligt at have et band, der aldrig har stået og spillet sammen, eller hva'?

- Det kan du sige, men det nu er så ikke fremmede personer. Vi har spillet sammen med Snowy i Mercyful Fate, og Marc har jeg kendt siden '97. Den eneste ubekendte er sangeren, Sean. Han henvendte sig selv, da han hørte, vi var ved at danne et band, siger Sherman.

- Det skinner hurtigt igennem, om folk kan levere varen, om de har den rette attitude eller er nogle røvhuller, siger Denner.

- Hvornår sker det uundgåelige så, at I skal mødes?

- Det bliver jo en begivenhed i sig selv. Vi skal spille i Tel Avis og i Nicosia på Cypern til december til en all star-festival for alle de gamle heavy metal-bands. Da ser vi Sean Peck for første gang. Det  bliver da spændende, fastslår Hank Shermann.

Denner/Shermann optræder, dog alene, for første gang ved 'Copenhagen Guitar & Bass'-showet i weekenden i Østerbrohuset, København. Arrangementet foregår for 10. gang med en kombination af koncerter, foredrag og udstilling af musik-udstyr. På scenen kan man også bl.a. høre Rob Caggiano (Volbeat), Mick Boc (Uriah Heep), Finn Olafsson og Billy Cross.

10 kommentarer
Vis kommentarer