Vidne til Shakas overfald: Vagterne greb ikke ind

Shaka Loveless blev fredag aften tildelt flere slag. Vidner undrer sig over vagternes langsomme reaktion

Trods overfaldet formåede Shaka Loveless at levere en fuld koncert. (Foto: Philip Davali)
Trods overfaldet formåede Shaka Loveless at levere en fuld koncert. (Foto: Philip Davali)

Fredag aften blev Shaka Loveless overfaldet af en mand bag Bøgescenerne. Ifølge Smukfests formand Claus Visbye var der tale om 'håndgemæng, der hurtigt blev afbrudt af festivalens sikkerhedsvagter', men vidner har et noget andet billede af situationen.

Overfaldet skete i det lille - meget lukkede - område mellem backstage og Bøgescenerne. Et område, hvor kun de optrædende og få personer med direkte tilknytning til koncerterne har adgang.

Her kom en mand løbende hen til Shaka Loveless, og ifølge vidner tøvede han ikke med at hoppe på sangeren og tildele ham flere slag.

Se også: Shaka Loveless overfaldet på Smukfest

Der gik ikke mange sekunder før, en mand - hverken vagt eller optrædende - trådte i mellem og fik stoppet gerningsmanden. Flere undrer sig nu over, hvorfor de to vagter, der var til stede under overfaldet, ikke reagerede hurtigere.

- Hvis manden havde haft en kniv, kunne det have gået virkelig galt, fortæller en af de personer, der stod helt tæt på episoden til Ekstra Bladet. Personen ønsker at være anonym, men Ekstra Bladet er bekendt med personens identitet.

Ekstra Bladet erfarer, at overfaldsmanden har tilknytning til nogle af de musikere, der har optrådt på festivalen, hvilket er årsagen til, at han har fået et af de armbånd, der giver adgang til området lige bag Bøgescenerne.

Se også: Shaka Loveless uden slinger i valsen

Shaka Loveless' manager bekræfter optrinnet overfor Ritzau Fokus, og fortæller, at Shaka Loveless' venner i første omgang gik imellem sangeren og manden.

- Det er korrekt, at der før Shakas koncert i går var en episode. Personen blev pacificeret af venner, og derefter tog Smukfests sikkerhedspersonale sig af vedkommende. Shaka er efter omstændighederne o.k., siger sangerens manager, Lasse Boman.

Ifølge Ekstra Bladets informationer var både familie, venner og kolleger meget chokerede efter overfaldet.

Claus Visbye har tidligere i dag fortalt til MX AARHUS, at den formodede gerningsmand har et polititilhold mod at nærme sig Medina. Den populære danske pop-sangerinde optrådte også på festivalen både alene og på scenen sammen med Shaka Loveless.

Se også: Smukfest: Seksstjernet funky fredag

Ekstra Bladet erfarer, at vagterne allerede var opmærksomme på, at overfaldsmanden med tilholdet var på festivalen, og derfor undrer det vidner til episoden, at vagterne ikke reagerede hurtigere.

Dette er dog hverken be- eller afkræftet af festivalens talsmand.

Ekstra Bladet arbejder på at få flere detaljer om vagternes arbejde fra festivalen...

36 kommentarer
Vis kommentarer