Volbeat ydmyger afdanket Roxette

De populære danskere slår svenskerne på albumlisten i popgiganternes hjemland

Michael Poulsen i spidsen for Volbeat, der er nummer 1 i blandt andet Tyskland og Belgien. (Foto: All Over)
Michael Poulsen i spidsen for Volbeat, der er nummer 1 i blandt andet Tyskland og Belgien. (Foto: All Over)

Volbeat cementerer sin status som et regulært verdensnavn med udsendelsen af det nye album 'Seal the Deal & Let's Boogie'.

Sjællændernes sjette skive tordner ind på 1. pladsen af albumlisterne i Belgien, Finland og tilmed Tyskland, der er Europas største plademarked.

Volbeat banker sågar Roxette i hitmagernes hjemland, Sverige, hvor 'Seal the Deal & Let's Boogie' er nummer 1, mens popduoens 'Good Karma' må nøjes med 2. pladsen.

Per Gessle og Marie Fredriksson fra Roxette, der er blandt Nordens bedst sælgende bands. (Foto: Warner) INTL. Album-anm. Ringvrag: Rædsel fra Roxette

Roxette er med et pladesalg på 75 millioner blandt Nordens allerstørste musiksucceser nogensinde, men deres nye udspil er blot nummer 61 i Storbritannien, 29 i Norge og 11 i Tyskland. 

Marie Fredriksson og Per Gessle under Roxettes sidste danske koncert i Jelling i fjor. (Foto: Per Lange) INTL. MusikNYT Det er slut: Roxette aflyser turne

Både 'Good Karma' og 'Seal the Deal & Let's Boogie' udkom 3. juni, hvor også legenden Paul Simon udsendte 'Stranger to Stranger', der heller ikke kan hamle op med danskerne i flere lande.

På Top 10 i USA
Simon er dog nummer 1 i Storbritannien, hvor Volbeat indtager 16. pladsen. Det er første gang, danskerne er på den britiske Top 40.

Volbeat på scenen i Tyskland i lørdags - gruppen gæster Odense og Nibe senere på sommeren. (Foto: AP) DK MusikNYT Historisk: Britisk triumf for Volbeat

Baseret på salgstal tidligere på ugen var det imidlertid forventet, at Volbeat ville gå i Top 10 i Storbritannien.

Ifølge Billboard er 'Seal the Deal & Let's Boogie' at finde på den amerikanske Top 10, når listen formentlig offentliggøres i løbet af det kommende døgn.

Volbeat var nummer 9 med 'Outlaw Gentlemen & Shady Ladies' i 2013. Aqua og Lukas Graham er de eneste øvrige danske navne, der tidligere har været i Top 10 i USA. Lukas Grahams 'Blue Album' opnåede en 3. plads i april, hvilket er dansk rekord.

OPDATERING: Volbeat bragede ind på 4. pladsen i USA. Det skriver Billboard søndag aften.

Volbeat med Michael Poulsen i centrum er blevet en trio, efter Anders Kjølholm forlod gruppen i efteråret. (Foto: Universal) DK MusikNYT Triumf for Volbeat: Nummer 1 i USA

Ugens danske albumliste afsløres først onsdag. Volbeat er storfavorit til at tage 1. pladsen med 'Seal the Deal & Let's Boogie', der i øjeblikket ligger nummer 1 på iTunes.

Volbeat er for tiden på europæisk festivalturne, og kvartetten besøger Tinderbox i Odense 24. juni og Nibe Festival 29. juni.

 

Fans af Volbeat før koncert i Las Vegas i april - i august er bandet atter i USA. (Foto: All Over)
Fans af Volbeat før koncert i Las Vegas i april - i august er bandet atter i USA. (Foto: All Over)

1 af 3 Volbeat med rockgruppens nye bassist Kaspar Boye Larsen yderst til venstre. (Foto: Nathan Gallagher)
2 af 3 Coveret til Volbeats sjette studiealbum, 'Seal the Deal & Let's Boogie', der udkom på verdensplan i fredags.
3 af 3 Michael Poulsen i spidsen for Volbeat, der er nummer 1 i blandt andet Tyskland og Belgien. (Foto: All Over)
93 kommentarer
Vis kommentarer