Voldsom kritik af behandling af 'Beliebers': Amatøragtigt!

Live Event Aarhus, som arrangerede Justin Biebers koncert, får en hård medfart dagen derpå

Dagen derpå har det haglet ned med heftig kritik af Live Event Aarhus' afvikling af Justin Bieber-koncerten. Foto: NORDE ERNST VAN/POLFOTO
Dagen derpå har det haglet ned med heftig kritik af Live Event Aarhus' afvikling af Justin Bieber-koncerten. Foto: NORDE ERNST VAN/POLFOTO

Mandag aften gav den canadiske superstjerne Justin Bieber koncert på Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus.

Godt 40.000 forventningsfulde koncertgængere var samlet for at overvære deres helt store popidol fyre den af på scenen med sine velkendte ørehængere fra den aktuelle og populære 'Purpose World Tour'.

Men noget tyder på, at Live Event Aarhus' afvikling af Justin Bieber-koncerten har været stærkt kritisabel.

Dagen derpå er det nemlig haglet ned med kritik af den lokale koncertarrangør på firmaets Facebook-side.

Kritikken hagler ned over Bieber-arrangør

'Det var under al kritik!'
Et fremherskende kritikpunkt blandt de mange klager går på, at de mange koncertgængere hverken måtte medbringe mad eller drikkevarer i de 'båse', som gæster med adgangsgivende armbånd blev sluset ind i. Det skete flere hundrede mennesker ad gangen, inden de slutteligt blev lukket ind på selve koncertpladsen.

De tørlagte og timelange køer resulterede ifølge Ekstra Bladets egne kilder – og flere af de negative anmeldelser på Live Event Aarhus' Facebook-profil – i op til flere ildebefindende i det varme sommervejr.

Og hvis man ville slå ventetiden ihjel med at købe vandflasker af arrangørerne – som de angiveligt også løb tør for – var man nødsaget til at forlade sin plads i køen og efterfølgende stille sig om bagi og dermed starte forfra.

- Der var så mange ting, som var under al kritik i timerne op til koncerten, lyder det fra Jesper Harpøth til Ekstra Bladet, der havde kørt hele vejen fra Sjælland til Aarhus, så datteren og konen kunne skråle med på de populære Justin Bieber-hits.

Foto: NORDE ERNST VAN/POLFOTO
Foto: NORDE ERNST VAN/POLFOTO
 

Bieber-fans faldt om i køen

Familien ankom tidligt for at få fingrene i et armbånd og et 'nummer', som andre gæster også havde haft mulighed for at afhente dagen forinden. De regnede derfor med, at det hele ville gå let og gnidningsløst, eftersom koncertarrangørerne havde annonceret, at nummeret ville sikre alle en fast plads i én af de store båse.

Det gik dog hurtigt op for Jesper, at der var gået alvorligt ged i logistikken, og pludselig stod alle – armbånd eller ej – i én og samme gigantiske kø og ventede, alt imens frustrationerne begyndte at sprede sig blandt de utålmodige Bieber-fans.

- Derefter blev de puttet ind i båsene, hvor medbragte drikkevarer blev taget fra dem. De stod fuldstændig tætpakket i fire timer uden hverken at købe vådt eller tørt. Lige midt på dagen, hvor det faktisk var ret varmt. Og der var fri kamp om pladserne, hvilket vil sige, at hvis de forlod båsen for at købe en flaske vand, risikerede de at ryge bagerst i køen, siger Jesper Harpøth.

Arrangør gået i flyverskjul

Efter koncerten mandag fangede Ekstra Bladet den ansvarlige Nicolai Hommelhoff. Dengang kritiserede han forældre, der ifølge ham ikke forstod den danske køkultur, hvor tålmodighed er nøglen.

Han har imidlertid ikke svaret på Ekstra Bladets henvendelser i løbet af tirsdagen, hvor arrangørens Facebook-profil har modtaget et utal af sure henvendelser fra koncertgængere, der kritiserer organiseringen.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at kontakte arrangøren Nicolai Hommelhoff og Live Event Aarhus, der stod bag koncerten, på deres hjemmeside og Facebook-profil.

Sikkerhedschef raser over forældre efter Bieber-koncert: - Helt forrykt!

Astrid Riese, Jespers kone, som befandt sig i det kaotiske kø-system, beretter også om fuldstændig tumultariske tilstande, hvor hverken kontrollører, sikkerhedsvagter eller koncertgængere rigtig anede, hvad der var op og ned i det uforståelige og fejlslagne nummersystem.

Selv oplevede hun et par stykker, der fik det dårligt og derfor måtte hjælpes af de tilstedeværende redningsfolk.

- Der var kæmpe usikkerhed og uklare meldinger om, hvad vi skulle gøre. Det var rent ud sagt amatøragtigt, lyder det fra Astrid Riese om den mislykkede planlægning.

'Selvfølgelig besvimede folk'
Charlotte Ernst havde også fundet vej til én af båsene. Og hun endte også med at stå i kø i et par timer. Selv stod hun for langt væk til at få fat i en flaske vand uden at skulle forlade køen, og fra hendes placering lagde hun også mærke til tre personer, der måtte bukke under for presset og bæres væk af samaritterne.

- Jeg synes, det er for ringe. Selvfølgelig var der nogle, der besvimede. Folk kan jo ikke stå i så mange timer uden vand og mad, siger Charlotte Ernst til Ekstra Bladet, der dagen igennem endte med at tilbringe fem timer i kø.

Se hele Charlotte Ernsts opslag herunder...

Foto: NORDE ERNST VAN/POLFOTO
Foto: NORDE ERNST VAN/POLFOTO
 

Slagtet af Treo i Parken: Nu kommer de danske Bieber-fans til orde

Løb tør for vandflasker
Simon Christensen har også valgt at give sin mening til kende i en anmeldelse på Live Event Aarhus' Facebook-side. Og ifølge ham var det ikke blot i de lange køer, at gæsterne tørstede.

- Vi ville godt have noget af spise og drikke, da vi endelig kom ind på koncertpladsen. Men køerne var over 200 meter lange ved alle madboderne. Da vi ville købe noget at drikke, en time inden Justin Bieber gik på, var der ingen væskedrikke eller vandflasker tilbage. Vi kunne ikke få noget fra, vi blev lukket ind ved fem tiden, til vi gik hjem klokken ni, siger Simon Christensen.

- Der var ellers nok af Red Bull, øl og Somersby Cider til en koncert, hvor der var mange børn til stede. Men vi skulle jo selv køre hjem, så vi kunne da ikke bare drikke bajere, siger han.

Foto: NORDE ERNST VAN/POLFOTO
Foto: NORDE ERNST VAN/POLFOTO
 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller