'X Factor'-Emilie Esther udgiver ep

Årets vinder lover, at hun vil arbejde hårdt for ikke at blive glemt ligesom sine forgængere

Emilie Esther fortæller om sine nye sange. (Video: Philip Davali)

At være 'X Factor'-vinder har ikke ligefrem været noget plus for de syv navne, der før Emilie Esther har indtaget det øverste trin på sejrsskamlen i DRs årlige talentkonkurrence.

Man kan jo ikke ligefrem beskylde Martin, Linda, Thomas, Sarah, Ida, Chresten samt Anthony og Jasmin for at have sprøjtet hits ud til højre og venstre.

Men det lægger på ingen måde en dæmper på 16-årige Emilie Esthers forhåbninger for fremtiden. I går udgav hun ep'en 'Rare' med sine fem første numre og står det til hende, er det langt fra det sidste Danmark og resten af verden har hørt fra hende.

- Jeg vil det virkelig, virkelig gerne, og jeg er 100 procent klar til at gøre alt for at det lykkes, siger hun og fortæller, at drømmen indtil videre er at kunne komme til at leve af musikken.

Se også: Emilie Esther varmer op for Kylie

Esther Emilie passer skolen ved siden af musikken. (Foto: Philip Davali)
Esther Emilie passer skolen ved siden af musikken. (Foto: Philip Davali)

For tiden går hun i 10. klasse på en efterskole i Aarhus, og når skoleåret er omme, er hun klar til at droppe den oprindelige plan om gymnasiet for i stedet at bruge sin tid i studiet og på scenen.

- Jeg tror, det handler om, at ville det nok og at blive ved med at kæmpe for det. Og selvfølgelig have det rigtige team omkring sig. Det synes jeg, at jeg har. Jeg er så glad for, at jeg stadig har Remee med til alt det her, og at vi stadig har hinanden. Vi passer godt sammen, og vi er meget enige om, hvilken vej det hele skal gå, siger Emilie Esther med henvisning til, at hun efter talentshowet fortsatte samarbejdet med 'X Factor'-dommeren.

- Hendes præmie for at vinde 'X Factor' var en tur til USA, hvor hun indspillede et nummer sammen med den svensk-marokkanske producer RedOne, der blandt andet har lavet musik med Lady Gaga og Mariah Carey.

Med på turen var også Remee.

- Det var en kæmpe oplevelse at komme derover. De tog rigtig godt imod mig. De er virkelig gæstfrie og meget venlige, siger Emilie Esther og fortæller, at hun udover at være i studiet også nåede at se den berømte Walk of Fame og samtidig fik tid til at shoppe lidt og ligge ved poolen under den californiske sol.

Citybois optræder i Falconer Salen senere på måneden. (Foto: Jakob Jørgensen) DK MusikNYT - 3. apr. 2015 - kl. 13:50 Slår Citybois Emilie Esther på hitlisterne?

Emilie Esther håber, at hun kan komme til at leve af sin musik. (Foto: Philip Davali)
Emilie Esther håber, at hun kan komme til at leve af sin musik. (Foto: Philip Davali)

At Esther Emilies 'X Factor'-præmie ikke var en pladekontrakt ligesom de tidligere års vindere, ser hun kun som en bonus.

- Jeg har bedre chancer end de andre på grund af min præmie, siger hun og uddyber, at hun hurtigt var ude med en single efter turen til USA, og at hun hurtigere har kunnet få en ep på gaden end et helt album. Og dermed står hun forhåbentligt stærkere i danskernes hukommelse.

På cv'et kan unge Emilie Esther desuden skrive opvarmer for Kylie Minogue. Australieren spillede i foråret i Aalborg, og Emilie Esther, der er opvokset i den nordjyske hovedstad, fik til opgave af varme publikum op.

- Det var virkelig fedt. Det var en kæmpe oplevelse, siger Emilie Esther og tilføjer:

- Jeg fik hurtigt lov til at møde hende. Det var fedt. Også bare det at spille på så stor en scene. Jeg spillede 10-12 sange i træk. Jeg spillede alle dem fra 'X Factor', og det var hårdt for stemmen. Vi havde øvet hele dagen, så under prøverne blev vi faktisk nødt til at stoppe, så der var noget stemme tilbage til showtime.

Se også: 1,7 million så Emilie Esther vinde

Alt i alt har der været fart på for den musikalske nordjyde det seneste års tid, men indtil videre nyder hun bare turen, fortæller hun.

- Det er gået virkelig virkelig stærkt, men jeg synes, at jeg er fulgt meget godt med. Jeg har udviklet mig rigtig meget. Jeg er blevet mere mig selv, jeg er blevet bedre til at synge, og jeg hviler mere i mig selv. Nu får jeg lov til at udfolde mig på en helt anden måde musikalsk i forhold til, hvad jeg har fået lov til tidligere, og det, tror jeg, har fået mig til at falde lidt til ro, for jeg kan jo se, at jeg godt kan finde ud af det.

16 kommentarer
Vis kommentarer