'X Factor'-Martin er tilbage: Sådan lyder han nu

Jyske Martin Hedegaard er klar til at vise, hvordan hans egen musik egentlig lyder

(Foto: Benjamin Kürstein)
(Foto: Benjamin Kürstein)
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Han sang sig ind i seernes hjerter, da han i 2008 vandt talentprogrammet X Factor, udgav et dobbeltplatin sælgende album, og så blev der ellers helt stille. Ikke en eneste optræden på TV, ikke nogle radiointerviews, ingen koncerter, ingen udgivelser.

Men nu er den nu 22-årige Martin Hoberg Hedegaard klar igen.

Fredag aften gik han overraskende på scenen ved P3 Guld under kunstnernavnet SAVEUS og afslørede sin nye single, 'Levitate Me' - et nummer, han selv har skrevet og produceret.

- Der er gået knap otte år, og i den tid har jeg jo udviklet mig både musikalsk og personligt. Nu bliver det fedt at komme frem igen, for det er med mit helt eget projekt, siger Martin Hoberg Hedegaard.

- Nummeret giver et meget godt billede af, hvad det er for et univers, jeg bevæger mig i musikalsk. Det er meget eksperimenterende og bevæger sig i flere genrer. Jeg har altid haft et stort hjerte for hård elektronisk musik og alternativ rock, samtidig med, at jeg godt kan lide de stærke omkvæd, der er i popmusik, siger han.

I årene siden X Factor-sejren har den unge musiker, der oprindeligt kommer fra Ørum, knoklet for at dygtiggøre sig som sangskriver og producer samt skabe sit eget musikalske udtryk.

- Jeg købte et hav af musikudstyr for de penge, jeg fik efter X Factor, og så har det bare været noget med at øve og øve og øve samtidig med, at jeg har gået i gymnasiet og studeret musik, siger Martin Hoberg Hedegaard, der altså nu er klar til selv at stå forrest på scenen igen.

Se videoen af X-factor Martin, der synger "Levitate Me" til P3 Guld her

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Lad os hermed rose de radikale