Alfahanner forsvarer enemærker

Utæmmelige Los Lobos støver mere guld op på stien, de har holdt ren gennem årtier

Los Lobos - det garvede bands besætning har stort set været uændret siden starten i 1973. (Foto: Proper)
Los Lobos - det garvede bands besætning har stort set været uændret siden starten i 1973. (Foto: Proper)

Los Lobos: 'Gates of Gold' (Proper/Border) Udkommer fredag 25. september

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Los Lobos er et enestående orkester.

Som sjældne alfahanner strejfer det mexicansk-amerikanske ulvekobbel stadig rundt i rootsrockens randområder og snuser mageløs musik op.

Siden Los Lobos blev dannet i Los Angeles i 1973 har gruppen aldrig udgivet et svagt album, og ’Gates of Gold’ er bestemt ingen undtagelse.

Se også: Ekkoer af et mesterligt eksperiment

Skiven er som en ’Best of’ med nye sange, for som den naturligste ting i verden bevæger kvintetten sig ubesværet rundt i adskillige af de genrer, ensemblet mestrer tilsat en slags dybt indgroet selvfølgelighed.

Der er sanselighed helt ud i fingerspidserne på skævt jazzede ’When We Were Free’ og ’There I Go’, der lyder som pragtfulde efterklange af bandets eksperimenterende hovedværk, ’Kiko’.

Flekser musklerne
Anderledes bastant pondus er der over medrivende ’Mis-Treater Boogie Blues’ og Jimi Hendrix-funky ’Too Small Heart’, hvor Los Lobos flekser deres rockmuskler.

Veteranerne glemmer dog aldrig rødderne i den latinamerikanske folkemusik, der på ’Gates of Gold’ repræsenteres af uimodståeligt swingende ’Poquito Para Aqui’ og ’La Tumba Sera El Final’.

Se også: De mageløse amigos

Gennem albummets smukt slæbende titelnummer dagdrømmer Los Lobos’ primære frontmand, David Hidalgo, om himmeriges gyldne porte, men der bliver de fem amigos forhåbentlig ikke lukket ind lige foreløbigt.

I årtier har de beriget med overmusikalske oplevelser, gavmild poesi og en beundringsværdig uspolerethed, som de utvivlsomt har kunnet opretholde, fordi de fraset ’La Bamba’ har været forskånet for korrumperende succes.

Los Lobos holder deres sti helt ren, og ulvene er ensomme derude.

 

 

'Gates of Gold' streames hos NPR

1 af 2 Coveret til Los Lobos' 13. studiealbum, 'Gates of Gold', der udsendes efter en pladepause på fem år.
2 af 2 Los Lobos - det garvede bands besætning har stort set været uændret siden starten i 1973. (Foto: Proper)
1 kommentar
Vis kommentarer