Hip rock'n'soul

Modsætninger mødes og usødet musik opstår mellem The Black Keys og en stribe rappere

Nicole Wray - struttende soulsøster. (Foto: Bonnier)
Nicole Wray - struttende soulsøster. (Foto: Bonnier)

Blakroc: 'Blakroc' (V2/Bonnier) Udkommer mandag 30. november

Kapaciteterne i The Black Keys fortsætter med at udfordre og udforske potentialet for deres snavsede bluesrock-boogie, og efter sidste års Danger Mouse-samarbejde på 'Attack & Release' inviterer duoen fra Akron, Ohio nu rappere som blandt andre RZA, Ludacris og Mos Def til at skryde løs over grumsede grooves under navnet Blakroc.

Det inspirerede og forfriskende udfald fungerer forbavsende naturligt, og i skikkelse af en uregerligt bralrende bastard glammer koblet tilsat løssluppen og logrende iver, og det klæder vitterligt ordekvilibristerne at blive dyppet i The Black Keys' gennemmusikalske muddergrøft.

På åbningsnummeret 'Coochie' gør Ol' Dirty Bastard comeback fra graven, og sammen med Ludacris boltrer galningen sig herligt henover Patrick Carneys dubbede tordentønder, mens mere upåagtede Noe kræver opmærksomhed i form af vuggende funky 'Hard Times', der tumler troværdigt med arven fra depressionens bluesmænd.

Dinglende dynamik
Mos Def er tilbagelænet uden afgørende effekt, og Nicole Wray fremstår lidt for kandiseret som korsanger, men på den struttende soulballade 'Why Can't I Forget Him' viser den lille donna stort format.

The Black Keys' frontmand Dan Auerbach viklet sit læderede stemmebånd ind i et par skæringer, og ikke mindst dinglende dynamiske 'Dollaz & Sense' er et medrivende rendezvous med Pharoahe Monch og RZA.

Modsætninger mødes og usødet musik opstår på et beundringsværdigt eksperiment fra et stort lille arbejdsomt orkester, der i form af Blakroc formår at forene fornyelse og tradition i et organisk udtryk, som man sagtens kan kalde hip rock’n’soul.

1 af 2 Mos Def - savner gennemslagskraft. (Foto: Bonnier)
2 af 2 Nicole Wray - struttende soulsøster. (Foto: Bonnier)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Pan American: 'A Son' (Kranky-album/Ude 8. november)
2.Underworld: 'Drift Series 1' (Caroline-album/Ude 1. november)
3.The Good Ones: 'Rwanda, You Should Be Loved' (Anti-album/Ude 8. november)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Big Thief: 'Two Hands' (4AD-album/Ude nu)
2.Trentemøller: 'Obverse' (In My Room-album/Ude nu)
3.Allah-Las: 'Lahs' (Mexican Summer-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere