Annonce:
Annonce:

Stor, større, Zeppelin

Gyldne genudgivelser i bragende bokssæt med rockrelikvier fra de lodne legender i Led Zeppelin

Robert Plant og Jimmy Page lufter klassiske Led Zeppelin-attituder. (Polfoto)
Robert Plant og Jimmy Page lufter klassiske Led Zeppelin-attituder. (Polfoto)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Led Zeppelin: ’Definitive Collection’ (Atlantic/Warner)

Sidst i september proklamerede Robert Plant i skarpe vendinger på sin hjemmeside, at han ikke har i sinde at turnere med nogen som helst de næste to år. Efterfølgende har Led Zeppelin luftet groteske planer om muligvis at rejse verden rundt med en stedfortræder som frontvræler, og når Jimmy Page og John Paul Jones er så desperate, har vel selv Alex Nyborg chancen.

Er skillingerne dog allerede sparet op til de nu tilsyneladende kuldsejlede comeback-koncerter, så kan man imidlertid spendere dem på monumentale ’Definitive Collection’, hvor det såmænd stadig er Plant, der hviner ’baby! baby! baby!’ nærmest uafbrudt.

Annonce:

Mere ekstravagant
Det sorte bokssæt indeholder samtlige Led Zeppelins 8 studieskiver plus kollektionen af outtakes, ’Coda’, samt livealbummet ’The Song Remains the Same’, og de 10 cd’er er omhyggeligt genudgivet i miniature udgaver af de originale engelske lp-covers. Mastodonten er trykt i Japan, så som en lille kuriositet får man tilmed de særlige japaner-bånd viklet om klenodierne.

The Doors, Gasolin’ og AC/DC er tidligere blevet æret med lignende luksus-æsker, men ’Definitive Collection’ er udført en anelse mere ekstravagant, selv om lyden måske ikke er fuldstændig helt så klar og bombastisk som på sidste års mageløse schlager-opsamling, ’Mothership’, der var ny-mastereret af Page.

Flamboyante eskapader
Men klangdifferencerne er absolut i afdelingen for insektoperationer, og det mytiske mesterværk ’Led Zeppelin IV’ er fortsat kulminationen på legendernes blanding af brunstig blues, fortryllende folk og rabalder-rock med ’Black Dog’, ’Rock and Roll’, ’When the Levee Breaks’ og selvfølgelig ’Stairway to Heaven’ som klassikere i Stonehenge-størrelsen.

Annonce:

Led Zeppelin var ikke ligefrem beskedne i begyndelsen, men de flamboyante eskapader fik nærmest karakter af storhedsvanvid senere i karrieren, og modsat for eksempel The Beatles og The Doors (med Jim Morrison) udsendte kvartetten et par ligegyldigheder, inden de også fysisk gik i opløsning.

I ’Definitive Collection’ er de fire foregangsmænd imidlertid samlet igen for Zeppelin-samleren, der troede, han havde det hele.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: