Forvirret futurisme

Christina Aguilera søger igen halvhjertet nye veje, lyder anmelderens dom

Christina Aguilera er på godt og ondt ikke sådan at sætte i bås. (Foto: Christinaaguilera.com)
Christina Aguilera er på godt og ondt ikke sådan at sætte i bås. (Foto: Christinaaguilera.com)

Christina Aguilera: 'Bionic' (RCA/Sony) Udkommer mandag 7. juni

Det 29-årige fænomen Christina Aguilera startede karrieren i tv-showet 'Mickey Mouse Klubben'. Blev øjeblikkeligt verdensstjerne med teenpoppen på debutalbummet fra 1999.

Den blev på opportunistisk vis lynhurtigt blev fulgt op af det spansksprogede (på trods af, at pigebarnet ikke forstod et kvæk af sproget) latin-album 'Mi Reflejo' og julepladen 'My Kind of Christmas', inden hun ligesom Britney og den noget ældre Kylie relancerede sig selv som sexet vamp på 'Stripped' –  komplet med tilhørende nøgenbilleder i Rolling Stone.

Siden fulgte dobbeltdækkeren 'Back To Basics' (2006), hvor hun – ikke helt uden held – forsøgte at lægge sig i slipstrømmen fra både Billie Holiday og Aretha Franklin. Som i det mindste slog fast med syvtommersøm, at madammen kan synge. Og sælge plader. 42 millioner eksemplarer er det foreløbig blevet til.

Elektroniske effekter
Nu relancerer hun så sig selv som futuristisk, småkantet diva med inspiration fra navne som Ladytron, Goldfrapp, Lady Gaga, Le Tigre og M.I.A. med digitale beats og elektroniske effekter i metermål. Men for ikke at skræmme fanbasen alt for langt væk, er den midterste del af albummet spækket med sakkarinfyldte ballader af den slags, der går 13 af på dusinet.

Bedst lykkes de moderne tiltag i samarbejde med ægte originaler som M.I.A. og Peaches på hhv. 'Elastic Love' og 'My Girls', der er populærmusik, som virkelig sparker mås.

Der er andre skæve stunder undervejs – især på produktionssiden, men helhedsindtrykket er alligevel en noget forvirret kunstner, der halser efter et tog, som for længst er kørt.

Igen et ujævnt udspil fra en sangerinde, der bestemt har nysgerrigheden i behold, men stadig mangler at finde en stemme, hun kan kalde sin egen.
1 af 2 Bionic udkommer på mandag. (Foto: Sony Music)
2 af 2 Christina Aguilera er på godt og ondt ikke sådan at sætte i bås. (Foto: Christinaaguilera.com)
0 kommentarer
Vis kommentarer