Annonce:
Annonce:

Patetisk makværk fra The Cure

The Cure tangerer selvparodien på deres 13. album, hvor forsangeren Robert Smith kronisk lyder som en livstræt 16-årig

49-årige Robert Smith er tilsyneladende kronisk fanget i en teenagers erfaringsverden. (Foto: Elisabetta Villa/Getty Images)
49-årige Robert Smith er tilsyneladende kronisk fanget i en teenagers erfaringsverden. (Foto: Elisabetta Villa/Getty Images)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

The Cure: '4:13 Dream' (Geffen/Universal) Udkommer mandag 27. oktober

Annonce:

The Cures anden single fra juni 1979 bar titlen ’Boys Don’t Cry’, men Robert Smith og diverse besætningsmedlemmer har siden fået en lang, glorværdig karriere ud af at modbevise den påstand. Ja, man kan vel godt tillade sig at kalde den konsekvent sortklædte og mascara-bærende Smith for emo-rockens godfather.

’4:13 Dream’ (hvis titel hentyder til, at The Cure i denne ombæring er en kvartet, og at det er gruppens 13. studiealbum) kommer med det efterhånden obligatoriske fireårige interval, der er mellem deres plader.

Men det har tilsyneladende været en hård fødsel, da albummets udgivelse har været skubbet fremad talrige gange. Man har efter sigende indspillet hele 33 numre og planlagde egentlig et dobbeltalbum.

Den idé har man gudskelov skrinlagt, for hvis de 13 skæringer, som er sluppet gennem nåleøjet, på nogen måde udgør højdepunkterne, må det have været nogle meget lange sessions.

Nu skal man godt nok helt tilbage til ’Disintegration’ fra 1989 for at finde en Cure-udgivelse, man for alvor kan kalde essentiel, men der har da som regel været et og andet at komme efter på senere karriereforlængere. Det er desværre ikke tilfældet på dette uinspirerede og matte makværk, der ofte tangerer selvparodien.

Guitarer dominerer lydbilledet, der som altid kredser omkring Smiths karakteristiske, klagende vokal, der tilsyneladende ser det som sit ypperste mål kronisk at lyde som en livstræt 16-årig. Hvilket desværre kun understreges af de hjælpeløse tekster om et parforholds storhed og fald, der minder mere om en månesyg ungersvends svulstige skriblerier end en 49-årig mands modne refleksioner.

Patetisk kan ifølge ordbogen både betyde (selv)højtideligt og ynkeligt. The Cure anno 2008 er begge dele. Men i overvejende grad det sidste.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: