Annonce:
Annonce:

The White Stripes tilbage på godt og ondt

Fyrværkeri og fusere fra rustikt rockende The White Stripes, der udsender nyt album

Jack White - på godt og ondt tilbage med The White Stripes. (Foto: Autumn De Wilde)
Jack White - på godt og ondt tilbage med The White Stripes. (Foto: Autumn De Wilde)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

The White Stripes: 'Icky Thump' (XL/Playground) Udkommer mandag 18. juni

Annonce:

Sammen med Rick Rubin skal Jack White krediteres for at have sendt autentisk æstetik tilbage på musikindustrien motorvej, og selv om man sagtens kan argumentere for, at det er de fleste andre, der lyder forlorent, og ikke de to, som har genopfundet hjulet, så er det dog en befriende bedrift.

Whites problem er imidlertid, at han altid har haft åbenlyse problemer med at skrive mere end en lille håndfuld fængende numre per plade, og tendensen videreføres desværre gennem ’Icky Thump’, der på godt og ondt er et typisk album fra The White Stripes.

Uimodståelig åbning
Led Zeppelin kaster atter lange skygger hen over duoen fra Detroit, som letter uimodståeligt med titelnummeret, der er en dundrende detonation af komprimeret Page & Plant.

Dernæst tager den vidunderlige countryrocker ’You Don’t Know What Love Is (You Just Do As You’re Told)’ cowboyhatten af for Loretta Lynns ’Van Lear Rose’, der blev produceret af Jack White og som stadig er den mest velskårne skive, han har sit navn på.

Countrykoryfæen havde nemlig flere formidable skæringer, end The White Stripes vil kunne mønstre på en ’Best Of’, der nok inkluderer endnu en medrivende tur med Zeppelin i form af ’Bone Broke’.

Eksotiske indslag
’Icky Thump’ er generelt en anelse tungere og ondere end forgængerne, og når det lille ensemble af og til viger fra deres grumsede garagerock og bombastiske bluespunk, så er de nærmest eksotiske med det melodramatiske tyrefægtertema ’Conquest’ og skotsk folkemusik på stiløvelsen ’Prickly Thorn, But Sweetly Worn’.

Modsat beslægtede The Black Keys og mageløse ’Magic Potion’ fra i fjor, så formår White bare ikke at fastholde interessen gennem et helt album, og atter leverer han flere beviser på, at middelmådigt materiale ikke bliver medrivende af at lyde godt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: