Annonce:
Annonce:

Newman + Steinway = mesterklasse

Verdens bedste Randy fortolker atter sig selv helt alene med sarkasmen og tangenterne

Coveret til 'The Randy Newman Songbook Volume 2'.
Coveret til 'The Randy Newman Songbook Volume 2'.
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Randy Newman: 'The Randy Newman Songbook Vol. 2' (Nonesuch/Warner) Udkommer mandag 9. maj

Der er næsten ingen, der er ligeså god som Randy Newman, og der er i hvert fald ingen helt som Randy Newman.

Sangskriverens bugnende katalog er et af musikhistoriens mest særlige, hvilket outsideren gav mesterlige prøver på, da han gik i både hjertet, hjernen og lattermusklerne sidste forår i København, og nu er den gal igen med 'The Randy Newman Songbook Vol. 2'.

Som titlen antyder er udgivelsen nummer to i rækken af skiver, hvor Newman spiller sine sange alene ved pianoet, og hvis det ikke var fordi, at veteranen var formidabel til at skrive sange, så ville han utvivlsomt være feteret som pragtfuld pianist.

Fornemste våben
Men den nu 67-årige satiriker fra Los Angeles er naturligvis først og fremmest en usædvanligt velformuleret, vittig og intelligent melodimager, og gennem 39 minutter plukker han 16 numre, der spænder over fem årtier og stritter i endnu flere retninger.

Annonce:

Sarkasmen er Newman fornemste våben, og den er dræbende på 'Birmingham' fra 1974-hovedværket 'Good Old Boys', mens barndomsminderne er rørende gennem 'Dixie Flyer', der forklarer New Orleans-inspirationen i mandens vidunderlige musik.

En sjælden gang
Som beundreren Paul Simon bemærkede i et interview i magasinet Uncut for nyligt, så er Newmans kærlighedssange ekstremt bevægende, fordi det virker ekstra slående, når den ætsende humorist en sjælden gang er oprigtig som på eksempelvis 'Losing You'.

Selv uden orkester formår Newman på eminent vis at farve sine sange og betone deres omskiftelige væsen ved brug af tangenterne, og det er naturligvis en kvalitet, som han har optimeret efter i årevis at have komponeret filmmusik.

Man får simpelthen lyst til at kramme højttalerne, når Newman kommer ud af dem, og det er bare at glæde sig til volume 3. Og 4. Og 5.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: