Liam Gallagher hælder nyt vand i oasen

Debuterende Beady Eye med sangeren fra Oasis lyder såmænd umiskendeligt som Oasis

Beady Eye - briterne prøver ikke at skjule, at de elsker The Beatles. (Foto: Steve Gullick)
Beady Eye - briterne prøver ikke at skjule, at de elsker The Beatles. (Foto: Steve Gullick)

Beady Eye: 'Different Gear, Still Speeding' (Beady Eye/Cosmos) Udkommer mandag 28. februar. Spiller i maj på Jelling Musikfestival

Selv om Liam Gallagher skrev et par overraskende habile skæringer til de senere af Oasis’ album, så har det altid virket som om, at flaben havde mere i munden end mellem ørerne.

Talentet er afgjort ikke på størrelse med egoet, men efter Oasis løb helt ud i sandet, slipper lillebror Gallagher nu alligevel nogenlunde hæderligt fra debuten som centrumsfigur og hjernen bag Beady Eye, der også tæller Andy Bell, Gem Archer og Chris Sharrock fra Oasis’ sidste besætning.

Hvis man havde håbet, at Liam ville genopfinde sig selv i skikkelse af futuristisk avantgarde-artist, så bliver man slemt skuffet, for på ’Different Gear, Still Speeding’ spiller Beady Eye traditionel retro-rock’n’roll, der tilsat vandalens umiskendeligt vrængende vokal såmænd minder meget om - hvem skulle have troet det - Oasis.

Evige John Lennon
En skæring hedder sågar ’Beatles and Stones’, og det til trods for, at den lyder som The Who, mens ’The Roller’ er ren John Lennon, og englænderne skænker selvfølgelig også et par fadølsindsmurte slagsange undervejs.

Producer-veteranen Steve Lillywhite får det maksimale ud af et ikke ligefrem sindsoprivende materiale, og selv om kvartetten egentligt emmer af nyfunden entusiasme, så føles ’Different Gear, Still Speeding’ alligevel omtrent ligeså forudsigelig og udvandet, som Oasis nåede at blive, og især to lange, småpsykedeliske numre er endeløse ørkenvandringer.

Der er lidt at leve op til for Noel.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.