Ikke så tosset

Originalen Roky Erickson cementerer sin genkomst på koncert-dvd med The Black Angels

Danmarksaktuelle Roky Erickson - på Roskilde i 2007. (Polfoto/Peter Hove Olesen)
Danmarksaktuelle Roky Erickson - på Roskilde i 2007. (Polfoto/Peter Hove Olesen)

Da Roky Erickson i 2007 optrådte på Roskilde Festival og i Malmø blev glæden ved at opleve den rehabiliterede rocklegende skæmmet af, at backingbandet var en noget bedaget lille flok.

Når Erickson på lørdag indtager hovedstadens Store Vega et det imidlertid med en anden besætning, og et helt tredje og anderledes ungdommeligt gnistrende orkester stod i 2008 bag veteranen fra Austin, Texas, da djævlerockeren til halloween gav koncert i Hollywood med opbakning fra bysbørnene The Black Angels.

Umanerligt hæs
Kvintettens medlemmer er åbenlyse beundrere af Ericksons banebrydende slæng, The 13th Floor Elevators, der midt i 1960’erne var blandt historiens allerførste psykedeliske bands, og beundringen og respekten for det okkulte ikon er tydelig på ’Night of the Vampire’, der er en 38 minutter lang dvd, som vedkommende dokumenterer showet allehelgensaften.

Filmen flakker ekspressivt mellem syrede farveoptagelser og sort/hvid, og The Black Angels fortolker Roky-klassikere som ’Two Headed Dog’ og titelnummeret tro mod originalversionerne men også tilsat sitrende psykedeliske snert, der næsten overtrumfer hovedpersonen, hvis karakteristisk hjemsøgte vinkelsliber-vokal desværre lyder lidt sløv og meget hæs.

Stormer scenen
Folkagtige ’Splash 1’ falder på scenegulvet i et slattent arrangement, men The 13th Floor Elevators’ sindrigt fræsende ’Roller Coaster’ og ’Reverberation’ slutter seancen af som medrivende udskejelser i Ericksons helt egne rutchebane.

Korte dokumentarsekvenser er effektfuldt klippet ind mellem numrene, og i forhold til koncerterne i 2007 afslører de en endnu mere komfortabel og normaliseret Erickson, der tilmed er fattet, selv når flere publikummer stormer scenen og kaster sig om halsen på særlingen.

1 af 2 Roky Erickson - en psykedelisk foregangsmand. (Polfoto/Peter Hove Olesen)
2 af 2 Danmarksaktuelle Roky Erickson - på Roskilde i 2007. (Polfoto/Peter Hove Olesen)
0 kommentarer
Vis kommentarer