Annonce:
Annonce:

West som følsom popstjerne

Rapperen Kanye West springer ud som følsom popstjerne på sit nye album. Det slipper han ganske godt fra, synes anmelderen

Kanye West lader sin følsomme side skinne igennem på sit nye album. (Foto: Colourpress)
Kanye West lader sin følsomme side skinne igennem på sit nye album. (Foto: Colourpress)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Kanye West: '808s & Heartbreak' (Roc-A-Fella/Universal) Udkommer mandag 24. november

Han er sgu modig, ham Kanye West. Inden for hiphop handler det alt for ofte om at være damernes galante ven eller gadernes gæve gangster, men den 31-årige rapstjerne går stik mod strømmen: På sit fjerde album laver han totalt skamløs popmusik og åbner sågar op for alle sine hjertesorger.

’808s & Heartbreak’ er med andre ord en udfordring, der vil skille vandene. Og begge parter vil garanteret have fornuftige argumenter på hånden, for det er absolut ingen helstøbt affære. Alligevel er det en plade, der har så tilpas klare kvaliteter, at den ikke bare uden videre kan affejes.

Glimt og tårer
En af de store styrker er, at Kanye tør tale om de talrige turbulente følelser, han har gennemgået efter at være skredet fra kæresten og have mistet sin mor. ’You wanna check into the Heartbreak Hotel/but sorry we’re closed’, lyder det, så man mærker, at den ukuelige stakkel både har glimt i øjet og tårer i øjenkrogen. Det ville 50 Cent aldrig turde tale om.

Til gengæld har Kanye valgt en pudsig musikalsk indpakning til de store følelser. Der er ikke noget galt i, at den hærdede hiphop-producer laver digital, 80’er-kåd pop, der låner mere fra techno end hiphop. Men han har samtidig valgt at synge med hyperaktiv hjælp fra computeren – som Cher i ’Believe’ – og lyder indimellem som en rablende robot. Æv.

Paradoksalt nok er ’Robocop’ en af skivens stærkeste skæringer, og ’Love Lockdown’ og ’Heartless’ sørger også for, at man gerne kaperer ujævnhederne undervejs. Kanye West er ikke fejlfri. Men han er en ener.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: