Annonce:
Annonce:

Typisk toer fra Robert Plant

Rockikonet konsoliderer sit fornemme comeback med entusiastiske 'Band of Joy'

Robert Plant - fortsætter de spøgelsesagtige toner fra nyklassikeren 'Raising Sand'. (Foto: Gregg Delman)
Robert Plant - fortsætter de spøgelsesagtige toner fra nyklassikeren 'Raising Sand'. (Foto: Gregg Delman)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Robert Plant: 'Band of Joy' (Decca/Universal) Udkommer mandag 13. september

Robert Plant fik vækket en slumrende solokarriere med et tusmørketyst tordenskrald, da Led Zeppelin-legenden og Alison Krauss i 2007 udsendte det Grammy-vindende duet-pragtværk ’Raising Sand’, men ifølge Plant har duoen forgæves forsøgt at indspille en værdig efterfølger.

Så nu udsender veteranen ’Band of Joy’ i eget navn, hvilket dog ikke ændrer på, at han viderefører successkivens koncept med forholdsvis aparte coverversioner leveret i en fortættet atmosfære, og albummet fungerer på alle måder som en typisk toer.

Sindrigt genretæppe
Mesterproduceren T-Bone Burnett er skiftet ud med næsten ligeså mesterlige Buddy Miller, og Krauss’ skønsang er afløst af næsten ligeså skønne Patty Griffin-harmonier, men selv uden forgængerens førstehold og overraskelsesmoment er det en fornøjelse at opleve Plant leve sig inspireret og afslappet ind i repertoiret af blandt andre Los Lobos, Richard Thompson og tilmed Low.

Manden er måske til tider for komfortabel i rollen som entusiastisk traditionalist, der hækler videre på det sindrigt sammensnurrede genretæppe af blues og folk, han allerede begyndte i Led Zeppelin, og med tilføjelsen af bluegrass og countryrock skulle man efterhånden tro, Plant var fra Birmingham, Alabama og ikke Birmingham, England.

’Band of Joy’ er ikke nogen himmerigsmundfuld som ’Raising Sand’, men albummet konsoliderer superstjernens comeback, og i en alder af 62, hvor de fleste kolleger daser ved poolen, klæder det Plant at tage endnu et dyk i sydstaternes sump.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: