Pop som champagne

Elegantieren Burt Bacharach udsender ekskvisit karrierekollektion indeholdende næsten fire timers perlende popkunst

Burt Bacharach - en af popmusikkens stormestre - får en Oscar i 1970. (Foto: AP)
Burt Bacharach - en af popmusikkens stormestre - får en Oscar i 1970. (Foto: AP)

Burt Bacharach: 'Magic Moments - The Definitive Burt Bacharach Collection' (Rhino/Warner)

Burt Bacharach har haft hele 70 hits på Top 40 i USA, hvilket naturligvis siger en anelse om, at en af pophistoriens uomgængelige komponister besidder evnen til at diske op med umiddelbart iørefaldende melodier.

Men den nu 80-årige amerikaner har aldrig misbrugt sit talent til at skrive skamløse schlagere, for der noget sofistikeret i hver en tone, når Bacharachs elegante evergreens flyder ud af højttalerne som champagne.

Det minder eminencen om ved hjælp af den overdådige opsamling ’Magic Moments - The Definitive Burt Bacharach Collection’, der på tre cd’er serverer perlende popkunst fra 1957 til 2005 med Dionne Warwick som den fornemste og flittigste fortolker af Bacharachs vidunderlige værker.

Grandios patos
Sangene er svalende som en sommerbrise, og trods flere excentriske indskydelser og aparte valg af instrumenter formår Bacharach at få klassikere som ’Raindrops Keep Fallin’ on My Head’, ’Walk on By’ og ’Do You Know the Way to San Jose’ til at fremstå fuldkommen ubesværede og såre enkle.

Fra storhedstiden i 60’erne betager Aretha Franklin på ’I Say a Little Prayer’, mens The Walker Brothers grandiose patos gennem ’Make It Easy on Yourself’ er en pragtpræstation, der sætter Bacharachs lidt fesne 80’ere i relief på kollektionens tredje cd, hvor kvaliteten daler en smule.

Men Bacharach startede vel og mærke også på et svimlende højdedrag.