Veteran i vigør

Veloplagt udspil fra 72-årige Shirley Bassey

72-årige Shirley Bassey er stadig vidunderligt selskab. (Foto: AP)
72-årige Shirley Bassey er stadig vidunderligt selskab. (Foto: AP)

Dame Shirley Bassey: 'The Performance' (Geffen/Universal)

Havnetøsen Shirley Bassey fra Tiger Bay, Cardiff, må ligesom en anden, jævnaldrende waliser, Tom Jones, siges at være kommet et stykke vej fra det ydmyge udgangspunkt. Og siden årtusindeskiftet har hun kunnet bryste sig med titlen Dame – så springer man ikke meget højere i det engelske klassesamfund.

Bassey er i resten af verden først og fremmest kendt for sine tre James Bond-temaer, ’Goldfinger’, ’Diamonds Are Forever’ og ’Moonraker’, men er i hjemlandet nærmest en institution og målt på hitlisteplaceringer stadig den mest succesfulde kvindelige, britiske kunstner nogen sinde.

Der har de senere år været forholdsvis stille omkring Bassey – uden at karrieren dog har været decideret indstillet. Og dette veloplagte udspil fra den nu 72-årige sangerinde tyder ikke på, at pensionsalderen venter lige om hjørnet.

Under ledelse af Bond-produceren David Arnold har en række yngre kunstnere som Rufus Wainwright, Manic Street Preachers, Gary Barlow og selvfølgelig legenden John Barry leveret skræddersyet materiale til Basseys stadigt imponerende stemme i imposante arrangementer.

Hun slipper overbevisende fra det meste, men bedst er Richard Hawley-balladen ’After the Rain’ og Pet Shop Boys’ ’The Performance of My Life’, som næsten lever op til titlen. Diva er kun et fattigt ord.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Pixies: 'Beneath the Eyrie' (BMG-album/Ude 13. september)
2.Sean O'Hagan: 'Radum Calls, Radum Calls' (Drag City-album/Ude 25. oktober)
3.Efterklang: 'Altid sammen' (Rumraket-album/Ude 20. september)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Amason: 'Galaxy I' (Kobalt-album/Ude nu)
2.Pete Yorn: 'Caretakers' (Shelly-album/Ude nu)
3.Electric Youth: 'Memory Emotion' (Watts Arcade Inc.-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere