Gammel strøm fra AC/DC

Så er det jul for rockfans med samlemani - Angus og co. udsender megaboks

Brian Johnson og Angus Young fra AC/DC - leveringsdygtige i boks med rock. (Foto: AP)
Brian Johnson og Angus Young fra AC/DC - leveringsdygtige i boks med rock. (Foto: AP)

AC/DC: 'Backtracks' (Columbia/Sony) Udkommer mandag 9. november

I de over otte år der gik mellem ’Stiff Upper Lip’ og sidste års ’Black Ice’ holdt AC/DC den frådende fanskare hen med to herlige dvd-kollektioner, ’Family Jewels’ og ’Plug Me In’, og tidligere er vi blevet fodret i form af talrige koncertfilm og ’Bon Fire’-boksen, men kan man ikke blive overmæt af rå boogie?

Det mener AC/DC ikke, så nu lanceres mastodontiske ’Backtracks’, der i en indpakning bestående af en fungerende guitarforstærker rummer hele 3 cd’er, 2 dvd’er, 1 vinyl samt en massiv fotobog og alskens merchandise. Prangende ser kolossen ud, og enhver tilbeder vil utvivlsomt løbe fragtmanden i møde, som var rockeren 30 år yngre og Hjem-Is trillede om gadehjørnet.

Sårbar ballade
Dykker man ned i indholdet, er ’Backtracks’ imidlertid knap så overvældende, for langt størstedelen af materialet, der spænder over de sidste 35 år, har været udgivet før som B-sider og på diverse australske særtryk. Cd1 bugner af studie-sjældenheder, og især den for AC/DC usædvanligt sårbare ballade ’Love Song’ samt desperate ’Carry Me Home’ er fortrinlige fund, mens cd2 og cd3 huser liveoptagelser af svingende kvalitet.

Der foreligger vel efterhånden et døgns koncertklip med slænget, og når nu en AC/DC-optræden er et ritual tilsat stort set ufravigelig sætliste, så skal man altså have tatoveret legendernes logo i panden for at nyde nuancerne i den 165. version af ’Let There Be Rock’.

Bavian fra junglen
Vinylen gengiver ret sølle materialet fra cd1, men der er guf på dvd1, som består af bandets seneste videoer og ikke mindst alternative udgaver af strimlerne til de tidligste singler, hvor Bon Scott ligner en bavian, der lige er sluppet ud af junglen.

Dvd2 er et relativt intimt men ikke synderligt sensationelt show fra München anno 2003, og med en prisforskel på 1100 kr. er det fristende at nøjes med standardversionen af ’Backtracks’, som indeholder cd1 og 2 samt dvd1 i en mere beskeden æske, der dog nok skal stille sulten, indtil AC/DC igen finder på noget gammelt nyt.

1 af 2 'Backtracks' - AC/DC for alle lommepengene...
2 af 2 Brian Johnson og Angus Young fra AC/DC - leveringsdygtige i boks med rock. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Pan American: 'A Son' (Kranky-album/Ude 8. november)
2.Underworld: 'Drift Series 1' (Caroline-album/Ude 1. november)
3.The Good Ones: 'Rwanda, You Should Be Loved' (Anti-album/Ude 8. november)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Big Thief: 'Two Hands' (4AD-album/Ude nu)
2.Trentemøller: 'Obverse' (In My Room-album/Ude nu)
3.Allah-Las: 'Lahs' (Mexican Summer-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere