Santigolds saftige smeltedigel

Den spraglede popstjerne serverer 11 genreoverskridende skarpskud på sit andet album

Santigolds bud på moderne popmusik er langt mere interessant end de seneste udspil fra eksempelvis Madonna og Lady Gaga. (Foto: Sean Thomas)
Santigolds bud på moderne popmusik er langt mere interessant end de seneste udspil fra eksempelvis Madonna og Lady Gaga. (Foto: Sean Thomas)

Santigold: ’Master of My Make-Believe’ (Atlantic/Warner) Ude mandag 30. april Optræder på Roskilde Festival

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Den nu 35-årige Santi White slog igennem blogosfæren som Santogold med singlerne ’Creator’ og ’L.E.S. Artistes’ i 2007 og året efter fulgte det roste album ’Santogold’. I mellemtiden har den Brooklyn-baserede kunstner skiftet navn til Santigold og samarbejdet med prominente navne som Lilly Allen, Beastie Boys og Christina Aguilera.

Men ellers er der ikke meget der tyder på, at Santigold har haft travlt i den mellemliggende tid, for selv om der er gået fire år siden debutalbummet – hvilket jo nærmest er en evighed i poppens flygtige verden – så rummer opfølgeren ’Master of My Make-Believe’ under 38 minutters musik. Når man dertil lægger et væld af forskellige fødselshjælpere som Q-Tip, Switch, Ricky Blace, Nick Zinner og Karen O fra Yeah Yeah Yeahs og Dave Sitek fra TV on the Radio, så begynder advarselslamperne så småt at blinke.

Frække detaljer
Men det er der heldigvis ingen grund til. Albummets tema om at man herre over sin egen virkelighed, er måske ikke synderligt originalt eller dybsindigt, men det gør ikke så meget, når budskabet leveres i form af 11 skarptskårne, veloplagte og ikke mindst fermt producerede kompositioner, der både er umiddelbart imedrivende og samtidig rummer myriader af frække detaljer. Et af de album, der virkelig vinder ved at blive hørt gennem et par hovedtelefoner.

Santigold er tit blevet betegnet som en mindre radikal udgave af M.I.A., og det er stadig ikke helt ved siden af, men frøken White kan sagtens stå på egne ben med denne fyrige og festlige smeltedigel af R’n’B, pop, electro, reggae, afrikanske og caribiske rytmer. Hundrede gange mere interessant end de seneste udspil fra eksempelvis Madonna og Lady Gaga.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Pan American: 'A Son' (Kranky-album/Ude 8. november)
2.Underworld: 'Drift Series 1' (Caroline-album/Ude 1. november)
3.The Good Ones: 'Rwanda, You Should Be Loved' (Anti-album/Ude 8. november)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Big Thief: 'Two Hands' (4AD-album/Ude nu)
2.Trentemøller: 'Obverse' (In My Room-album/Ude nu)
3.Allah-Las: 'Lahs' (Mexican Summer-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere