Stjernernes bedste Buddy

Endnu et beundringsværdigt album fra Buddy Miller, der får hjælp af konen Julie og en af sine feterede venner, Robert Plant

Buddy & Julie Miller - musikalsk ægteskab på godt og ondt. (Foto: Playground)
Buddy & Julie Miller - musikalsk ægteskab på godt og ondt. (Foto: Playground)

Fejl 503

Som rootsrockende håndlanger for blandt mange andre Emmylou Harris, Steve Earle og Lucinda Williams har Buddy Millers glødende guitarspil glimtet gentagende gange, og det 56-årige multitalent fra Ohio producerede tillige Solomon Burkes Grammy-nominerede 'Nashville'.

Manden har med andre ord optjent en imponerende omgangskreds af sparringspartnere, der også førte ham på landevejen med Robert Plant og Alison Krauss sidste år, men i skikkelse af solist har Miller aldrig opnået sine venners udbredelse trods en række respektindgydende skiver.

Lanois og Burnett
Mestermusikantens nye album, 'Written in Chalk', rummer endnu en omgang rustikt hjemmebrændt countrysoul i en prunkløs produktion, der dog er underdrejet og spændende nok til, at man fornemmer Miller har lært et trick eller to af at se dragende lydmagere som Daniel Lanois og T Bone Burnett over skuldrene.

'Written in Chalk' er skabt i samarbejde med Millers mangeårige kone, Julie, og det er både godt og skidt, for hun har skrevet en stribe velskabte og nærværende sange til projektet, der imidlertid lider under hendes spæde lillepigevokal på fire ballader, som simpelthen virker malplacerede mellem mandens velvoksne indslag.

Ramt af hjerteanfald
Det vidunderlige åbningsnummer, 'Ellis Country', vugger med skæppeskøn længsel tilbage til de gode gamle dage, hvor tiderne var hårde, og en traktor var en hest, mens 'Gasoline and Matches' er en fyrigt gungrende countryrocker. Robert Plant snor sig omkring sumpede 'What You Gonna Do, Leroy', som er stærk nok til at kunne slange sig med på Plant og Krauss' formidable 'Raising Sand', og så længe Buddy ikke lader Julie synge solo på sjælerne, er de såmænd også skønne.

Under en turné med Emmylou Harris, Patty Griffin og Shawn Colvin under banneret 'Three Girls and Their Buddy' blev den virkelystne veteran ramte af et hjerteanfald forrige torsdag i Baltimore og gennemgik en vellykket bypassoperation dagen efter, så han er forhåbentlig ved at vågne til en verden, der burde få øjnene op for, at navnet Buddy Miller borger for kvalitet.

Også selvom han står på forsiden af pladeomslaget og ikke blot som guitarist i covernoterne.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.The Black Keys: 'Let's Rock' (Easy Eye-album/Ude 28. juni)
2.Delbert McClinton and Self-Made Men + Dana: 'Tall, Dark, & Handsome' (Hot Shot-album/Ude 26. juli)
3.Buddy & Julie Miller: 'Breakdown on 20th Ave. South' (New West-album/Ude 21. juni)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Amason: 'Marry Me Just For Fun' (Ingrid-single/Ude nu)
2.Sonic Youth: 'Battery Park, NYC: July 4th 2008' (Matador-album/Ude nu)
3.Pip Blom: 'Boat' (Heavenly-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere