Charmeforladt cirkus

Take Thats album 'The Circus’ er en omgang udtrådt skabelonpop og lumre ballader, mener Ekstra Bladets anmelder

'The Circus' får nærmest Tim Christensen til at lyde som Mötorhead. (Foto: Getty Images)
'The Circus' får nærmest Tim Christensen til at lyde som Mötorhead. (Foto: Getty Images)

Take That The Circus (Polydor/Universal) udkommer mandag den 1. december

Da Take That lukkede og slukkede i 1996, havde de fleste nok sat pengene på Gary Barlow som boybandets kommende solostjerne. Sådan gik det som bekendt ikke. Det blev i stedet den allerede deserterede Robbie Williams, der løb med både pengene og pigehjerterne.

Da heller ikke nogen af de resterende medlemmer havde meget held med karriererne, kom det ikke som den store overraskelse, at Take That efter ti års pause blev gendannet. Det var heller ikke nogen overraskelse, at Robbie stadig ikke gad lege med.

Comebacket blev en gevaldig succes med en halv million solgte koncertbilletter og 3,5 millioner solgte eksemplarer af albummet ’Beautiful World’. Som faktisk indeholdt et par ganske gedigne singlehit.

Om de kan gentage kunststykket på det omsætningsmæssige plan, skal jeg ikke gøre mig klog på. Blot konstatere, at ’The Circus’ er en omgang udtrådt skabelonpop og lumre ballader sovset ind i strygere og gnidningsfri produktion, der nærmest får Tim Christensen til at lyde som Mötorhead.

Eneste lyspunkt er det ’hemmelige’ bossanova-inspirerede spor til sidst, hvor man et kort øjeblik får på fornemmelsen, at der har medvirket levende mennesker undervejs. Take that? Jeg tror, jeg springer over.