Forførende skæverter

Radiohead vender tilbage til pladebutikkernes hylder. Læs her hvor mange stjerner Ekstra Bladets anmelder giver 'In Rainbows – CD 2'

Thom Yorke og Radiohead har fundet guld for enden af regnbuen. (Foto: AP)
Thom Yorke og Radiohead har fundet guld for enden af regnbuen. (Foto: AP)
Radiohead: 'In Rainbows – CD 2' (inrainbows.com)

Det slog (muse)klik for pladebranchen, da Radiohead solgte deres seneste album som download, hvor man selv valgte prisen. Men det står stadig hen i det uvisse, hvor mange der nappede pragtværket kvit og frit, og hvor mange, der gav en plovmand for den luksuriøse boksversion.

Dem, der har gjort sidstnævnte, har nu fået et mini-album med i købet, der ikke har samme skyhøje niveau som 'In Rainbows', men er et forførende kuriosum, hvor Oxford-kvintetten når længere ud i krogene.

De otte numre – to er beskedne instrumentalpassager – rækker på typisk Radiohead-facon fra blide ballader til skramlede sager, men lyden er mere syret end sædvanlig. Især 'Up On The Ladder' har en raffineret skæv digital puls, mens '4 Minute Warning' er en sand lo-fi-tåreperser.

For fans er der altså ingen vej uden om denne udgave, der kun kan erhverves på nettet. Almindelige dødelige kan dog fra næste uge købe 'In Rainbows' ude i butikkerne. Vel at mærke uden selv at bestemme prisen.
0 kommentarer
Vis kommentarer