Enestående hjerneblæser

Rock'n'roll-furien Jennifer Herrema fra Royal Trux går bananas som Black Bananas

Kurt Midness og Jennifer Herrema fra unikke Black Bananas. (Foto: Steven Perilloux)
Kurt Midness og Jennifer Herrema fra unikke Black Bananas. (Foto: Steven Perilloux)
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Black Bananas: 'Rad Times Xpress IV' (Drag City/VME) Ude mandag 30. januar

Rock’n’roll er blevet en genre for nostalgikere, og efterhånden er det bedste, man kan håbe på, at de nye i faget kan levere en hæderlig stiløvelse, mens veteranerne lyder, som de altid har gjort - bare værre.

RTX ER EN SUBLIM PSYKOSE

Undtagelsen er eneren Jennifer Herrema, der på respektindgydende og respektløs vis stadig formår at spille djævelens gode gamle musik, så den forekommer at være skudt afsted fra en fjern fremtid som en slags delirisk, elektrisk boogie.

Siden slutningen af 1980’erne har sangerinden, sangskriveren og produceren fra Washington, D.C. sluppet et beskidt dusin album i front for Royal Trux og siden RTX, men inspirationen er forbavsende nok lysende intakt på ualmindeligt dopede ’Rad Times Xpress IV’.

LIDT FOR SURT SHOW MED KURT VILE

Pragtskiven udgives under bandnavnet Black Bananas, og Herrema går vitterligt fuldkommen bananas gennem tre kvarter, hvor hun tvinger sin futuristiske rock’n’roll endnu længere ud i galaksen på en fræsende tour de force. Inspirationskilder som George Clinton, ZZ Top, The Stooges og Prince flimrer i bakspejlet og bruges, udnyttes og kastes ud i rendestenen igen i rasende tempo.

Ramponeret æstetik
De psykedeliske og kalejdoskopiske toner præsenteres i nærmest uigennemtrængelige lag på lag på lag, og umiddelbart er skæringerne skødesløse på grænsen til kaotiske, men dykker man under overfladen fascinerer pladen som et detaljeret, avanceret og sindrigt gennemarbejdet hovedværk.

Herrema har altid haft svært ved at skrive stærke sange nok til et helt album, men ’Rad Times Xpress IV’ er hendes mest kvalitetsbevidste og homogene udspil, og i et neonfarvet og chrom-glinsende lydbillede overvælder især riff-monsteret ’My House’, soulballaden ’Acid Song’ samt afsindigt funky ’Hot Stupid’.

DA PRIMAL SCREAM MØDTE MC5

Vildbassens sans for ramponeret æstetik afgrænser Herremas unikke univers, og hendes forrykte junkie-vokaler parres skamløst med en stil, der signalerer tyggegummi, stripbarer, B-film og flippermaskiner.

En superskive og en hjerneblæser, der argumenterer gevaldigt godt for, at rock’n’roll har en fremtid.

LIGE NU
BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind