Annonce:
Annonce:

Derfor hedder det soul

Tag med Otis Redding, Aretha Franklin og alle de andre til sumpede Muscle Shoals

Otis Redding - en af soulmusikkens allermest kraftfulde sangere. (Foto: AP/Ray Avery)
Otis Redding - en af soulmusikkens allermest kraftfulde sangere. (Foto: AP/Ray Avery)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Diverse: ’The Fame Studios Story 1961-1973: Home of the Muscle Shoals Sound’ (Kent/Cosmos)

Adele, Duffy og Amy Winehouse har sendt soulmusikken tilbage på toppen af alverdens hitlister de senere år, og er man blevet fristet af poptøserne til at dykke dybere ned i genren, så er det bare med at springe ud i ’The Fame Studios Story 1961-1973: Home of the Muscle Shoals Sound’.

SANSEBERUSENDE SOUL

Over tre cd’er og knap tre en halv time præsenterer kvalitetsbevidste Kent/Ace Records endnu en pragtfuldt struttende kollektion af soulmusik fra stilartens guldalder, og man skal have et ualmindeligt koldt hjerte og en nederdrægtig diskusprolaps for ikke at blive bevæget og komme i dansehumør til tonerne af kendte og ukendte supersangere.

Som titlen afslører koncentrerer den lille boks sig om de vidunderlige indspilninger, der i storhedstiden kom ud af studiet Fame, som stadig ligger i flækken Muscle Shoals i det nordlige Alabama.

Annonce:

Anderledes snavsede
I forhold til den mere perlende sound fra Motown oppe i Detroit, så lød Muscle Shoals-skiverne anderledes snavsede, og de grooves, der blev dyrket, var dybere samt mere sumpede, fedtede og varme i klangen.

Studiets organiske vellyd tiltrak legender som Wilson Pickett, der sprængte rammerne for soul med eksplosive ’Land of 1000 Dances’, mens indehaveren af historiens måske største stemme, Aretha Franklin, forevigede ’I Never Loved a Man (The Way I Love You)’.

ARETHA FRANKLIN ER DEN STØRSTE

Otis Redding medvirker med en af udgivelsens adskillige skæringer, som ikke har været ude før, og hans rå demo af ’You Left the Water Running’ kan få enhver til at glemme at slukke for vandet.

Charmerende hjørne
Omtrent ligeså medrivende er kultfavoritterne Dan Penn, Joe Simon, Candi Staton, Spencer Wiggins, Arthur Conley, og man kunne blive ved, og det gør de heldigvis på ’The Fame Studios Story 1961-1973: Home of the Muscle Shoals Sound’, som er en næsten fuldendt fornøjelse.

BOOGIEMAND MED BULER

Annonce:

Et par svipsere på den sidste disc skæmmer helhedsindtrykket en anelse, og det er drønærgerligt, at indpakningen gør det nærmest umuligt at fordybe sig i de grundige covernoter, uden man flår det lille hæfte i stykker, men det er småting i det store billede, og opsamlingen rammer dette ekstremt charmerende hjørne af genren fornemt ind.

Find lommetørklædet frem og puds danseskoene, og hvis du skal holde jul med Adele og bare ikke kan finde på en gave, så behøver du ikke lede længere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: