Rihanna på Crazy Daisy

Nyt album får verdensstjernen til at fremstå provinsiel - hun trænger til et frisk samlebånd

Rihanna - sangerinden fra Barbados gentager sig selv igen. (Foto: PA/Yui Mok)
Rihanna - sangerinden fra Barbados gentager sig selv igen. (Foto: PA/Yui Mok)

Rihanna: 'Talk That Talk (Def Jam/Universal) Udkommer mandag 21. november

’Talk That Talk’ er Rihannas sjette studiealbum siden 2005, og selv om sangerindens indflydelse på den ikke særligt kreative proces formentlig består i, at hun får udleveret mikrofon og tekst på sit hotelsuite under endnu en turné, så er der ikke noget at sige til, at frøken Fenty var for udmattet til at gå på scenen i Stockholm tidligere på måneden.

UDMATTET RIHANNA AFLYSER IGEN

Musikalsk lyder Rihanna også træt, og der er dømt samlebåndsarbejde gennem blot 38 minutter, hvor spirrevippen fra Barbados ganske forventeligt leverer nye bidrag i de genrer, der har gjort hende til en af tidens absolut mest populære popfænomener.

Kunne være Kato
’Where Have You Been’ og kæmpehittet ’We Found Love’ tonser derudad på tarvelige Crazy Daisy-beats, der er så stereotype, at verdensstjernen lyder provinsiel. Det kunne lige så godt være Medina eller Kato, som lagde navn til dunkeriet.

’You Da One’ understreger, at Rihanna ofte er mest medrivende, når hun bruger Jamaica-accent, og et andet lille højdepunkt er Jay-Z’s karakteristisk labre ordstrøm på pladens dynamiske titelnummer, mens det effektive groove gennem ’Roc Me Out’ berettiger bagatellen.

SLINGRENDE RIHANNA

Det er efterhånden svært at høre forskel på pop og porno, og dullen gør det ikke nemmere i form af ’Cockiness (Love It)’ og ’Birthday Cake’, som er forudsigelige i stil med en stripper, der smider tøjet.

Sjælere som Titanic
Kærligheden skal vi jo trods alt ikke glemme, så tilsat bombastisk patos udbasuneres balladerne ’We All Want Love’, ’Drunk on Love’ og ’Farewell’ som dødssejlere i Titanic-størrelsen.

DISCOUNT MED RIHANNA

Samtidigt med at ’Talk That Talk’ snart bliver handlet ind i millionvis til alverdens juletræer, så er jakkesættene bag Rihanna nok allerede i gang med at planlægge værk nummer syv.

Lad os håbe de finder et nyt samlebånd.