Annonce:
Annonce:

Popprins er sexet med charme

Elegant Justin Timberlake imponerer på pirrende, dristig og forførende langspiller

Justin Timberlake er albumaktuel for første gang siden efteråret 2006. (Foto: AP/Matt Sayles)
Justin Timberlake er albumaktuel for første gang siden efteråret 2006. (Foto: AP/Matt Sayles)
Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Justin Timberlake: 'The 20/20 Experience' (RCA/Sony) Udkommer mandag 18. marts

Fra Lady Gaga til Rihanna og Nik & Jay til Burhan G er det nærmest blevet obligatorisk, at tidens popmusik skal være enten pornovulgær eller bare pladderromantisk, men Justin Timberlake er heldigvis tilbage for at bevise, det faktisk er muligt at skabe et både sexet og sofistikeret popalbum i 2013.

På ’The 20/20 Experience’, der er stjernens første langspiller siden 2006, opdaterer han elegant mestre som Prince, Al Green og Michael Jackson i en overraskende vellykket produktion af Timbaland, der uden ligefrem at genopfinde genren igen har genfundet sit flair efter talrige tarvelige udgivelser.

Labert comeback af Justin Timberlake

Albummet er befriende modigt konstrueret med 10 lange numre fordelt på 70 minutter, hvor skæringerne ofte ubemærket glider over i hinanden på smækre grooves, der strutter inciterende med ubesværet overskud og kækt smilende legesyge som en underholdende udgave af ikke ligefrem undervurderede Frank Ocean.

Annonce:

Drivende sensuel
Timberlake er ingen stor sanger i traditionel forstand, men hans brug af falset er forførende, og på ’Strawberry Bubblegum’ kæler han med den, så man kan lugte jordbærtyggegummiet på luksus-soulens drivende sensuelle silkelagener.

Det dristige åbningsnummer ’Pusher Love Girl’ flirter uhæmmet med lytteren, og den 32-årige charmør fra Memphis er forrygende funky på salsa-påvirkede ’Let the Groove Get In’, mens ’That Girl’ er herlig doo-wop tilsat retrolyd midt i den ellers futuristiske sound, der får ’The 20/20 Experience’ til at glinse.

Prinsen af popsmart Prinsen af popsmart

Selv når middelmådigheden melder sig med ’Tunnel Vision’, er det ikke uden en vis stil, men den afsluttende ballade ’Blue Ocean Floor’ er søvndyssende, og stereotype ’Mirrors’ virker som bestillingsarbejde fra jakkesættene, der krævede et svulstigt popnummer med megaomkvæd.

Den slags har vi rigeligt af i forvejen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: