Hendrix for fanatikere

Timevis af ’nye’ gamle optagelser med Kong Jimi afslører intet nyt om guitargeniet

Jimi Hendrix i K.B. Hallen kort før ikonets død i september 1970. (Polfoto/Erik Gleie)
Jimi Hendrix i K.B. Hallen kort før ikonets død i september 1970. (Polfoto/Erik Gleie)
Følg Musik
Følg INTL. Album-anm.

Jimi Hendrix: ’West Coast Seattle Boy: The Jimi Hendrix Anthology’ (Legacy/Sony)

Jimi Hendrix havde en alt for kort karriere, men mens ekvilibristen var i live, stod han til gengæld nærmest altid enten på scenen eller i studiet, og båndoptageren var tilsyneladende tændt uafbrudt.

Så efter legendens død er plademarkedet og den glubske fanskare blevet overfodret med mere eller mindre tvivlsomme arkivoptagelser, men det er bestemt ikke slut endnu, og forårets tilforladelige ’Valleys of Neptune’ følges nu op af omfattende ’Weat Coast Seattle Boy: The Jimi Hendrix Anthology’, der er blandt hjørnepillerne i Experience Hendrix/Sonys storstilede Hendrix-kampagne.

Eksplosive uddrag
Atter forstår man imidlertid godt, hvorfor sagerne ikke har været ude før, men selv på tre cd’er med halvslatne jamsessions, hotelværelses-demoer og alternative udgaver af klassikerne slår ikonets unikke talent gnister - i hvert fald af og til.

Blandt højdepunkterne er eksplosive uddrag fra en nytårskoncert i New York i 1969, hvor navnlig Buddy Miles’ indsats understreger, at guitargudens medmusikanter var næsten ligeså sprudlende som mesteren selv.

Til gengæld er en akustisk fortolkning af Bob Dylan og Richard Manuels ’Tears of Rage’ underligt akavet, men en skøn udgave af ’Angel’ betoner den ofte oversete sårbarhed i amerikanerens produktion.

Dynamisk dokumentar
Disc 1 er et underholdende trip gennem virtuosens tid midt i 1960’erne som håndlanger for blandt andre Little Richard og The Isley Brothers, og allerede her kan man sagtens skimte den kosmiske shamans formidable flair.

Inspirationen fra Curtis Mayfield og blueskæmperne Howlin’ Wolf og Muddy Waters førte naturligvis til, at Hendrix i dag regnes som rockens største guitarist, og på den medfølgende dvd-dokumentar, ’Voodoo Child’, berettes ikonets fængslende historie ganske vedkommende med mandens egne ord lagt i munden på fortælleren Bootsy Collins.

Så ’Weat Coast Seattle Boy: The Jimi Hendrix Anthology’ er bestemt ikke uden kvaliteter, men man skal nok hedde Franz Beckerlee for at nyde samtlige boksens seks timer.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind