Raplende Nicki Minaj

Furien lider af opsigtsvækkende personlighedsspaltning på bizar opfølger til succesdebuten

Nicki Minaj - rapperen forfalder pludselig til håbløs pop. (Foto: PA/Charles Guerin)
Nicki Minaj - rapperen forfalder pludselig til håbløs pop. (Foto: PA/Charles Guerin)

Nicki Minaj: 'Pink Friday: Roman Reloaded' (Cash Money/Universal) Ude mandag 2. april. Koncert mandag 11. juni i Falconer Salen, København

'Stupid Hoe' hedder det sidste nummer på Nicki Minajs groteske nye album, 'Pink Friday: Roman Reloaded', men længe inden, man endelig når til vejs ende, er det mere end tydeligt, at blondinen er snotdum.

Skiven er opfølgeren til Minajs halvandet år gamle debut, millionsællerten 'Pink Friday', der var et frisk pust i hiphop-verdenen på niveau med en tropestorm.

Madonna - i en alder af 53 fejer hun prinsesserne af dansegulvet. (Foto: Mert & Marcus) INTL. Album-anm. Madonna: Stadig dronningen

Den 29-årige furie starter såmænd også i medrivende vigør på toeren, hvor hun fører sig uimodståeligt frem tilsat eksplosiv mikrofonføring og en attitude som en blanding af bordelmutter og bandeleder.

Hendes infantile sjofelheder er noget trættende, men spirrevippen er i pirrende storform på især minimalistiske 'I Am Your Leader' og 'Beez in the Trap', der er inspirerede højdepunkter gennem pladens herligt kreative og hæsblæsende underholdende første 20 minutter.

Lady Gaga - amerikaneren er ikke just skræmmende god. (Foto: AP/Shuji Kajiyama) INTL. Album-anm. Lady Gaga i kejserindens nye klæder

Derefter går det til gengæld helt galt på næsten alle de resterende 50, for musikalsk beslutter Minaj såmænd pludselig at tage på Crazy Daisy, og tilsat komplet tarvelige Bacardi Breezer-beats mister hun sin personlighed med et materiale, hverken Britney Spears, Rihanna, Lady Gaga eller Katy Perry ville røre i en karaoke-brandert.

Minaj er født i Trinidad og Tobago og opvokset i New York, og på 'Pink Friday: Roman Reloaded' forsøger hun at leve med et ben i to kulturer, der får hende til at fremstå skizofren.

Bizart makværk.

1 af 3 Nicki Minaj - spraglet galskab på adskillige niveauer. (Foto: AP/Evan Agostini)
2 af 3 Coveret til Minajs nye 'Pink Friday: Roman Reloaded'.
3 af 3 Nicki Minaj - rapperen forfalder pludselig til håbløs pop. (Foto: PA/Charles Guerin)
0 kommentarer
Vis kommentarer