Take That bedre end frygtet

Bandet overrumpler med elektronisk album, der er boyband-pop, når den er knap så slem

Take That - tager befriende chancer på spraglet comebackskive med Robbie Williams. (Foto: AP/Yui Mok)
Take That - tager befriende chancer på spraglet comebackskive med Robbie Williams. (Foto: AP/Yui Mok)

Take That: 'Progress' (Polydor/Universal) Udkommer mandag 15. november Koncert i Parken, København, 16. juli

Robbie Williams er tilbage i Take That, og masserne går amok, så man skulle tro, The Beatles var gendannet.

Hele syv shows er stort set udsolgte på gevaldige Wembley i London, og interessen for sommerkoncerten i Parken fik BilletNet til at kollapse, inden man kunne nå at råbe ’tag den!’.

Men Take That har også en comebackskive til salg, og produktet snurrer såmænd slet ikke så forudsigeligt, som man kunne frygte, for den engelske kvintet overrumpler med en forbavsende elektronisk lyd på ’Progress’.

Uregerligt kæk
Nu har boybandet ikke ligefrem mandet sig op til at blive det nye Kraftwerk, men der er dog noget forfriskende energisk over måden, hvorpå man kan mærke navnlig Williams’ nyvundne entusiasme gennem en uregerligt kæk og adrenalindunkende discoskæring som ’SOS’.

Robotagtige ’Kidz’ er en omgang teatralsk operatechno, der faktisk fungerer nogenlunde, og tendenserne fra svulstige landsmænd som Queen, Pet Shop Boys og Muse præger også det bombastiske åbningsnummer ’The Flood’.

Ingen substans
Når stilskiftets overraskelseseffekt fordufter, bliver det dog hurtigt klart, at frækheden og fornyelsen ikke kan dække over Take Thats fundamentale mangel på intelligens, musikalitet og især substans, og ’Happy Now’, ’Affirmation’ samt gyselige ’What Do You Want From Me?’ understreger, at samlebåndspop ikke bliver stor kunst, bare fordi den blæses op i stadionstørrelse.

Teddybjørnsballaderne er omvendt skrumpet, og selv den mest rørstrømske, ’Eight Letters’, er faktisk tålelig, mens det ’hemmelige’ bonusnummer, ’Flowerbed’, minsandten er en småpsykedelisk lille hjerteknuser, der runder 48 spraglede minutter flot af.

Det kunne have været meget, meget værre.